اشتغال و کارآفرینی
اگرچه که پادکستها جای خودشان را در زندگی جوانترها پیدا کردهاند، اما هنوز برای خیلی از مردم نام غریب و ناآشنایی دارند. این مطلب رادیو عظام برای همان دستهی دوم است. برای آنهایی که تازه تصمیم گرفتهاند وقتهای آزادشان را با گوش دادن به پادکست پر کنند. در اصطلاح معمول به مجموعه فایلهای صوتی که در سایتها یا شبکههای بارگذاری میشود پادکست میگویند. تنوع پاکستها باعث شده تا با هر سن و سلیقهای بتوانید با خیال راحت یک پادکست مناسب حالتان پیدا کنید. قبلا در یکی از مطالب رادیو عظام به شکل خلاصه به این موضوع اشاره کرده بودیم. اینجا مفصلتر سراغ چند پادکست محبوب رفتهایم، آنها را معرفی کردهایم و از راههای دسترسی به آنها نوشتهایم. جای خیلی از پادکستهای خوب فارسی در این مطلب خالی است. به خاطر همین در آیندهی نزدیک فهرست دیگری از پادکستهای پرطرفدار را منتشر خواهیم کرد.
برخورد با مشتریان و اربابرجوعها شاید ربطی به تخصص شغلی و مدرک تحصیلی نداشته باشد ولی در عین حال یکی از مهمترین مولفههای موفقیت در کار است. تولید محصول با کیفیت و ارائهی خدمات مطلوب یک کار فنی است، تبلیغات و بازاریابی برای پیدا کردن مشتری و مصرفکننده هم کاری تخصصی است اما بعد از طی این مراحل تازه هفتخوان به جای سختترش میرسد: راضی نگه داشتن مشتری. سالها قبل بیل گیتس گفته بود: «محتوا پادشاه است.» ولی واقعیت این است که در سرزمین پهناور تجارت پادشاهان دیگری هم هستند. در صورتی که تجربهی برخورد با مشتریها را داشته باشید حتما به این نتیجه رسیدهاید که اگرچه ما روی صندلی نشستهایم و قرار است از طرف مقابل پول بگیریم ولی مشتری هم برای خودش پادشاهی است که میتواند کسبوکار ما را زیر و رو کند. این مطلب رادیو عظام مروری است بر چهار ترفند از هشت ترفند برخورد با این پادشاه بیتاج و تخت اما تاثیرگذار.
در روزگار ما نزدیک بودن محل کار به خانه موهبتی است که نصیب خیلیها نمیشود. بسیاری از کارگران و کارمندان زمان زیادی از وقتشان را در مسیر میگذرانند. فاصلهی شهرکهای صنعتی با شهرها و همینطور ترافیکهای بیپایان کلانشهرها باعث شده تا طی کردن این مسیر هر روزه، سخت و خستهکننده باشد. اگر راننده نباشید، خوابیدن، فیلم دیدن و بازی کردن با گوشی اولین گزینههای روی میز است. اما میشود از این زمان و اجبار هر روزه به شکل دیگری هم استفاده کرد.
در قانون کار، کارگر کسی است که «به هر عنوان در مقابل دریافت حقالسعی، اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار میکند. » در چنین شرایطی خیلی از ما در برابر قانون کارگریم و حق و حقوق مشخصی داریم. اما ادای این حق و حقوق و میزان پایبندی به قانون همیشه حرف و حدیثهای زیادی همراه خودش داشته. گاهی کارفرماها برای منافع خودشان بعضی از حقوق قانونی کارگر را زیر پا میگذارند و همین باعث میشود تا کار به دادگاه و شکایت برسد. اینجا پنج مورد شایعی که کارگر میتواند به خاطر آن شکایت کند را فهرست کردهایم. البته بهتر است دو طرف تلاش کنند تا مشکل را دوستانه و بدون رفتن به ادارهی کار حل کنند. چراکه شکایت کردن هم پیچیدگیها و دوندگیهای زیادی دارد.
مهم نیست چقدر انگیزه کار دارید، همه ما وظایفی داریم که نمیخواهیم انجام دهیم. شاید آنها را خسته کننده، بیهوده، وقت گیر، آزاردهنده یا دارای اضطراب بدانیم. پس چگونه در این نوع موقعیتها انگیزه پیدا کنیم؟ اولین قدم این است که بدانید انگیزه گرفتن به این معنا نیست که باید احساس خاصی را تجربه کنید. شما میتوانید تصمیم بگیرید که کاری را انجام دهید بدون اینکه هیچ وقت در مورد آن هیجان زده شوید، با پیدا کردن یک دلیل شخصی معنادار برای اینکه آن کار را انجام دهید.
تعلق اجتماعی یکی از نیازهای اساسی انسان است که در DNA ما گنجانده شده است. ۴۰ درصد از مردم میگویند که در محل کار احساس انزوا میکنند و تعهد و مشارکت سازمانی آنها در کار کمتر بوده است. حس تعلق سازمانی برای عملکرد مؤثر سازمانی امری حیاتی است و نبود آن، سازمان را متحمل هزینههای زیادی میکند. بدون احساس تعلق و ارزشمندی، انگیزه و تعهد کمتر میشود.
مدیران اغلب در مورد چگونگی ایجاد انگیزه مؤثر در کارکنان بدون دچار مشکل هستند. تحقیقات نشان میدهد که مدیران ابتدا باید دلیل بیانگیزگی کارکنان را قبل از اعمال یک استراتژی هدفمند شناسایی کنند.
در طول فعالیت خود در شرکتهای مختلف باید توانایی معرفی کردن خود به دیگران را داشته باشید. اگر از روشهای درست و اصولی برای معرفی خود به دیگران استفاده کنید، میتوانید تأثیر مثبتی از خود روی دیگران ایجاد کنید. بسیار مهم است که بدانید نحوه معرفی خود در یک محیط حرفهای میتواند متفاوت از آنچه در یک محیط معمولی انجام میدهید، باشد. در این مقاله قصد داریم تا درباره نحوه معرفی حرفهای خودمان و ایجاد حس خوب هنگام اولین مقابله با افراد مختلف و آماده شدن برای اولین مصاحبه شغلی، صحبت کنیم.
اجازه دهید صادقانه صحبت کنیم. همه ما تا حدی تنبلیم. و هیچ ایرادی با این موضوع وجود ندارد. طبیعی است. با این حال، بیشتر اوقات، دقیقاً همان لحظات تنبلی است که باعث میشود در عادتهای بد خود رفتار افراطی داشته باشیم.
این که برخی روزها احساس خستگی داشته باشیم طبیعی است اما اگر همیشه به فکر چرت زدن هستید و یا دنبال قهوه میگردید تا خودتان را سر حال بیاورید، یعنی یک جای کار میلنگد. در این شرایط است که باید عادات خود را ارزیابی دوباره کنید و آنهایی که شما را در طول روز بیشتر خسته میکنند را تغییر دهید.
چند سالی است که مدیران عامل و کارگران به طور یکسان نگران مهارتها هستند. ریشه این ترسها افزایش کاربرد فناوریهایی مانند اتوماسیونها، رباتیک شدن و هوش مصنوعی در محیطهای کاری است. در حالی که مدیران نگران این هستند که فقدان مهارتهای ضروری در نیروی کارشان تهدیدی برای رشد تجارت آینده باشد، کارگران نگران هستند که مهارتهایشان خیلی زود منسوخ شود.
روابط مثبت در محیط کار بخش جدایی ناپذیر موفقیت شغلی است. هنگام ایجاد روابط در محل کار، متوجه افزایش بهره وری و رضایت کلی شغلی خواهید شد.
از کودکی در ما آغاز میشود. زمانی که ما سعی میکنیم والدین خود را راضی کنیم و آنها را تحت تأثیر قرار دهیم.
آیا تا به حال به مصاحبه رفتهاید که آمادگی لازم را نداشته باشید، یا بیش از حد به رئیس خود برای تحویل کارها قول داده باشید و در زمان مناسب مقداری کمتری کار به او تحویل داده باشید؟
ساختن یک تیم قوی و موفق در محیط کار، هم علم است و هم هنر. برخی از افراد، مهارت این کار را به صورت مادرزادی دارند. اما بیشتر ما باید این مهارت را در خود کشف کنیم و توسعه بدهیم.