https://www.radioezam.com/iovR/

روانشناسی رنگ خودرو؛ چه کسی پشت فرمان اتومبیل نشسته است؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | منبع: رادیو عظام
روانشناسی رنگ خودرو؛ چه کسی پشت فرمان نشسته است؟
واقعاً فکر می‌کنید کسی که یک پراید مشکی یا لند کروز پرکلاغی را میراند شخصیت جذابی دارد و نمی‌توان او را نادیده گرفت؟! به راستی روانشناسی رنگ خودرو حرفی برای گفتن دارد و می‌شود به لطف آن ناگفته‌های شخصیت راننده یک ماشین را شنید؟ حتی نوع رانندگی او را؟ آیا منصفانه است که مقاله‌ای در این مورد نوشته نشود؟!

روانشناسی رنگ خودرو. چه کسی پشت فرمان نشسته است؟

بر اساس تحقیقاتی که یک شرکت لیزینگ خودرو انجام داد، مشخص شد ماشین‌های مشکی رنگ با احتمال بیشتری تصادف می‌کنند ضمن اینکه راننده این رنگ خودروها، شخصیت جذاب و فریبنده‌ای دارند.
از طرف دیگر، بررسی‌های بیشتر نشان داد که ماشین‌های نقره‌ای شانس معامله بیشتری از طرف راننده‌هایی را دارند که کمتر در زندگی خطر می‌کنند و به زبان ساده، رفتار پخته‌تری دارند. آمار هم نشان داده است که خودروهای نقره‌ای کمتر تصادف می‌کنند.

روانشناسی رنگ خودرو چه حرفی برای گفتن دارد؟
مارک هال Mark Hall سخنگوی یک شرکت لیزینگ خودرو در انگلیس معتقد است:
«روانشناسی رنگ ماشین شامل یک چارچوب دقیق و واقعی است، که در آن رفتارهای فردی راننده، بر اساس رنگی که برای خودرویش انتخاب می‌کند، دسته‌بندی می‌شود. به بیان دیگر رنگی که افراد برای خودرویشان انتخاب می‌کنند بدل خوبی از شخصیت آن‌هاست.»

به بیان دیگر رنگی که افراد برای خودرویشان انتخاب می‌کنند بدل خوبی از شخصیت آن‌هاست.»

این باور زمانی علنی شد که آقای هال از 1550 راننده خودروی جدید در مورد رنگ انتخابی و دلیل انتخاب آن‌ها سؤالاتی پرسید. «ما متوجه شدیم که خریداران ماشین‌های مدیریتی مایل هستند که رنگ ماشینشان مشکی باشد، چون به خوبی موقعیت اجتماعی آن‌ها را نشان می‌دهد. به همین دلیل است که با دیدن ماشین‌های سیاه رنگ ناخودآگاه به این نتیجه می‌رسیم که بله! آقای/خانم رئیس پشت فرمان نشسته است!»
این شرکت لیزینگ خودرو نتیجه جالب دیگری هم در مورد رنگ سفید منتشر کرد. بر اساس آماری که به دست آورد، خودروی سفید هم طرفداران خودش را دارد. رانندگان این ماشین‌ها می‌خواهند خوش‌مشربی و سبک زندگی مدرن خودشان را با این انتخاب نشان بدهند.
رانندگان این ماشین‌ها می‌خواهند خوش‌مشرب هستند

این کارشناس ماشین در بخش دیگری از سخنانش در مورد روانشناسی رنگ خودرو اضافه می‌کند که رنگ، از جمله فاکتورهای وقت‌گیر برای خریدارانی است که به دنبال خرید ماشین جدید هستند. درواقع از بین گزینه‌هایی که درزمان خرید به آن توجه می‌کنند، انتخاب رنگ خودرو مشخصاً استرس بیشتری به همراه دارد. ما حتی زوج‌هایی را سراغ داریم که برای انتخاب رنگ ماشین با هم کلنجار می‌رفتند. رنگ، میدان نبرد تازه‌ای به حساب می‌آید!

روانشناسی رنگ خودرو از نظر روانشناسان
بنا بر پژوهش‌های انجام شده از سوی روانشناسانی که روی اثر رنگ خودرو بر رفتار راننده آن مطالعه داشتند نتایج خواندنی زیر به دست آمد:
● رنگ مشکی- او خطرناک است و سر نترسی دارد. ماشین‌های سیاه رنگ با احتمال زیادی از خطر تصادف در امان هستند. اگرچه نمایش جذابی از قدرت هم به حساب می‌آید و از جمله انتخاب‌های محبوب برای افرادی است که پست ریاست دارند. راننده این رنگ خودرو همچنین شخصیت فریبنده و جذابی دارد.
● سفید- او به‌روز و خوش مشرب است. رنگ برگزیده ماشین‌های نو که نمایش جذابی از تمایل راننده برای در اختیار داشتن جدیدترین محصول است. نکته جالب توجه در مورد محصولات اپل Apple  رنگ سفیدی است که همین معنا را منتقل می‌کند. سفید رنگ محبوب برای ماشین‌های خانوادگی است.

سفید رنگ محبوب برای ماشین‌های خانوادگی است.

● قرمز- او یک فرد برونگراست. راننده خودروی با رنگ قرمز به سرعت ماشین توجه خاصی دارد و اصولاً تند می‌راند. با این فرض که رنگ قرمز به اندازه کافی به چشم می‌آید پس به ‌اشتباه فکر می‌کند امنیت بیشتری هم دارد. احتمال اینکه یک شخصیت بداخلاق پشت فرمان نشسته باشد وجود دارد!
● آبی- او خوش حال و راضی است. اگر همسفر یک راننده با ماشین آبی هستید می‌توانید از فرصت راندن در جاده‌های فرعی لذت ببرید.
● نقره‌ای- یک فرد امن با رفتار بالغانه. این خودرو کمترین احتمال تصادف را به خود اختصاص می‌دهد.
● قهوه‌ای- خوش اخلاق نیست و درون‌گراست. او علاقه چندانی به ماندن در جمعیت ندارد. راننده خودروی قهوه‌ای احتمالاً بیشتر درگیر تصادفات جاده‌ای و شهری می‌شود.

راننده خودروی قهوه‌ای احتمالاً بیشتر درگیر تصادفات جاده‌ای و شهری می‌شود.
● سبز- مدگرا نیست و اهمیت هم نمی‌دهد دیگران در موردش چه فکری دارند. نکته جالب توجه دیگر این است که خرید ماشین‌های سبزرنگ از طرف حامیان محیط زیست green credentials متوقف شده است. 
در حال حاضر این رنگ خودرو نمایش سرکشی راننده است. اگر همسفر یک راننده ماشین سبز بوده باشید احتمالاً با ورود به جاده‌های فرعی حس ماجراجویی شما را بیدار کرده است!
● آبی و سفید- شک نکنید که او یک راننده راهنمایی رانندگی است!

آبی و سفید- شک نکنید که او یک راننده راهنمایی رانندگی است!


سخن پایانی

روانشناسی رنگ خودرو یک اصل ثابت شده و قطعی نیست. در واقع مدارک تصادفی هم وجود دارد، که در مورد تغییر رفتار افراد در رنگ‌های مختلف خودرو، آماری را نشان داده است. راننده یک ماشین مشکی با راندن خودروی نقره‌ای کمتر از بیست متر در ساعت رانندگی می‌کند! به عبارت دیگر این محیط است که رفتار ما را تعیین می‌کند.
با وجود تورمی که در بازار خودرو اتفاق افتاده است و همه مجبور به خرید ماشین سفید رنگ می‌شوند، چند درصد راننده‌ها با این اوصاف شخصیت به‌روز و نوگرایی دارند و تمایلات سنتی‌شان را در قالب رنگ انتخابی خودرو نشان نمی‌دهند؟