https://www.radioezam.com/h0le/

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۱ | منبع: رادیو عظام
این روزها دعوا کردن آسان‌ترین کار است. شرایط اقتصادی و اجتماعی سخت‌تر از همیشه شده و مردم فشار زیادی را تحمل می‌کنند. در این وضعیت بحث‌های کوچک می‌توانند جرقه‌ی دعواهای بزرگ باشند و در چند دقیقه روابط ما با اطرافیان‌مان را زیر و رو کنند. برای جلوگیری از بحث و دعوا در جمع خانواده و با همسر و فرزندان ایده‌های زیادی مطرح شده، اما کمتر پیش آمده که در کتاب‌ها یا وبلاگ‌های روان‌‌شناسی برای بخش دیگری از روابط ما یعنی روابط کاری هم نسخه‌ای پیچیده شود. این مطلب قرار است یک راهنمای جمع‌وجور باشد برای سر و سامان دادن به بحث‌های کاری و مدیریت خشم در محل کار. (نکته‌ی ضروری: این راهکارها زمانی کارآمد است که شما شروع‌کننده‌ی بحث یا دعوا باشید.)

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

می‌توانید بحث را به وقت دیگری موکول کنید؟
همکارتان حداقل روزی هشت ساعت در کنار شماست و فرصت‌های زیادی وجود دارد تا بتوانید با او درباره‌ی مشکل‌تان حرف بزنید. بنابراین وقتی عصبانی می‌شوید و می‌دانید که ممکن است اتفاقات ناخوشایندی بیفتد، چند دقیقه‌ای محل کار را ترک کنید، به فضای آزاد بروید، چای بنوشید یا با کسی صحبت کنید تا حالتان کمی بهتر شود. گاهی وقت‌ها حتی مرخصی ساعتی و خارج شدن از محل کار می‌تواند اوضاع را بسیار آرام‌تر کند. حالا می‌توانید دوباره به ماجرا فکر کنید و با کمک خانواده یا مشاور یا همکاران دیگر به راه‌حل بهتری برسید و بدون دعوا و با صحبت کردن قضیه را حل کنید.

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

هیچ راه دیگری برای حل مشکل وجود ندارد؟
معمولا در دعواهای کاری چند عامل تاثیرگذارند. گاهی وقت‌ها دستگاهی در محل کار خراب است و مزید علت می‌شود، گاهی اوقات مدیر از جزئیات کار شما خبر ندارد و برنامه‌ی درستی را برای کارمندان در نظر نگرفته، خیلی وقت‌ها هم عوامل بیرون از سازمان باعث می‌شوند که شرایط سخت شود. وقتی مشکل تنها به یک عامل بستگی ندارد می‌شود به جای دعوا با همکار که دم‌دست‌ترین فرد و درواقع آخرین حلقه‌ی این زنجیره‌ است، سراغ یک راه‌حل اساسی‌تر بروید و در حد توان‌تان برای حل آن تلاش کنید. اگر واقعا صورت مسئله پیچیده‌تر از این حرف‌هاست، با مدیرتان صحبت کنید تا با تغییرات کوچک و عادلانه‌ای از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کند. 

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

واقعا حق با شماست؟
وقتی آدم عصبانی است مطمئن است که حق با اوست و رفتار دیگران درست نیست. به خاطر همین پیش از رسیدن به این مرحله‌ی عصبانیت دودوتا چهارتا کنید و نقش خودتان را هم در وضعیت پیش‌آمده بسنجید. شاید با بازنگری در رفتار و برطرف کردن ایرادتان مشکل حل شود. معمولا در این مرحله یک مشاور می‌تواند به شما کمک کند. از طرف دیگر شرایط فرد مقابل را هم در نظر بگیرید و مشکلات و بحران‌های او را هم به یاد بیاورید تا بتوانید آن خشم ناگهانی را مهار کنید و در آرامش برای مشکلی که پیش آمده تصمیم بگیرید. حتی اگر بعد از همه‌ی این‌ها به این نتیجه رسیدید که همکارتان کاملا مقصر است، یک راه دیگر به جز دعوا برای مشکل پیدا کنید.

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

این عصبانیت فقط به خاطر اشتباه همکارتان است؟
تعارف که نداریم؛ همان اول مطلب گفتیم که اوضاع خیلی بحرانی‌تر از سال‌های قبل است. ما به شکل هم‌زمان با مشکلاتی مثل کرونا و پیامدهایش، گرانی‌، تورم، ترس از آینده‌ی نامعلوم، ترافیک‌های بی‌پایان، وضعیت اینترنت و آلودگی هوا روبه‌رو هستیم و همین می‌تواند باعث اضطراب و عصبانیت ما شود. مشکلات شخصی مثل دعوا با خانواده هم فشار مضاعفی را وارد می‌کند. بنابراین خیلی از آن داد و فریادهایی که در محل کار شنیده می‌شود، نتیجه‌ی فشارهای مختلفی است که فرد تحمل می‌کند و ناگهان به بهانه‌ی یک اشتباه کاری او را به آستانه‌ی انفجار می‌رساند. با علم به این موضوع شاید بتوانید در لحظه‌ی عصبانیت تصمیم درست‌تری بگیرید و راهی برای تمرکز بر کار و تخلیه‌ی خشم‌های انباشته شده پیدا کنید.

به عواقب کار فکر کرده‌اید؟
طرف مقابل این مکالمه‌ی ناخوشایند ارباب‌ رجوع است یا همکار یا مدیر‌تان؟ خیلی‌ها قبل از دعوا به این مسئله فکر می‌کنند و بعد تصمیم می‌گیرند که خشم‌شان را بروز بدهند یا خیر. چون تصور می‌کنند که فقط باید در برابر مدیر خشم‌شان را کنترل کنند. اما تجربه‌ نشان داده که بسیاری از دعواها با همکار و حتی ارباب‌رجوع هم می‌تواند عواقبی مثل اخراج مستقیم، توبیخ یا تغییر سِمت شغلی به دنبال داشته باشد. بنابراین یک گوشه‌ی ذهن‌تان این موضوع را هم در نظر بگیرید و نتایج احتمالی دعوا را بپذیرید. 

چطور در محل کار دعوا نکنیم؟

عذرخواهی کردن را تمرین کرده‌اید؟
گاهی وقت‌ها هم کار از کار می‌گذرد و آن چیزی که نباید، اتفاق می‌افتد. این‌جور وقت‌ها کاری که باید بکنید یک عذرخواهی صمیمانه و سریع است. پیش از آن‌که عواقب این دعوا روی کار یا حقوق‌تان تاثیر بگذارد و البته برای این‌که فضای کاری حال‌وهوای دوستانه‌ای پیدا کند، آشتی کنید. می‌توانید بعد از ساعت اداری یا زمان ناهار با همکارتان صحبت کنید و شرایط خودتان و اتفاقی که افتاده را با آرامش برایش توضیح بدهید تا ماجرا ختم به‌خیر شود. برای این‌که دوباره چنین اتفاقی تکرار نشود درباره‌ی راه‌حل هم با هم حرف بزنید و به نتیجه برسید تا مثل پایان قصه‌ها بتوانید سال‌های سال به خوبی و خوشی کنار هم کار کنید.
برچسب‌ها
تحریریه عظام