https://www.radioezam.com/6Zxu/

کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | منبع: رادیو عظام
کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟
کمال‌گرایی مانند یک شمشیر دو لبه است که از یک طرف، می‌تواند انگیزه شما را برای عملکرد و فعالیت در سطح بالا و ارائه کاری با کیفیت مناسب فراهم کند و از طرف دیگر، می‌تواند باعث اضطراب بی‌مورد شما شده و سرعت شما در انجام کارها را کاهش دهد. از چه اقدامات یا روش‌هایی می‌توانی برای کنترل کمال گرایی استفاده کرد؟ آیا باید از دیگران کمک بگیریم؟

کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟


کمال گرایی در کسب و کار خطرناک است
تلاش برای بهترین بودن در زمینه کاری خودتان کاری نادرست نیست، و نباید آن را یک عیب دانست. اما وقتی این تمایل به حد افراطی برسد و به یک ذهنیت کمال گرایانه تبدیل شود، آنگاه می‌تواند برای شما و کسب و کارتان مضر باشد. حتی با علم به اینکه چنین طرز فکری سالم نیست، «مردم هنوز به کمال گرایی اهمیت می‌دهند.» فرهنگ‌ها همچنان کمال را به عنوان یک استاندارد برای دستیابی به موفقیت در نظر می‌گیرند. کودکان از والدین و مربیان می‌آموزند که «تمرین‌ها باید کامل حل شوند» و انتظار دارند تا حد ممکن تلاش کنند. آن‌ها با شنیدن اینکه شکست می‌تواند چیز خوبی باشد بزرگ می‌شوند، اما باید به هر قیمتی از این کار اجتناب کنند و با شکست رو به رو نشوند. 
این میزان از کمال گرایی بیشتر از آن چه که تصور می‌کنیم به روش ارزیابی ما نسبت به تلاش هایمان، آسیب می‌رساند و در نهایت کسب و کارمان نابود می‌شود. 

کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟


۱- هنگامی که بازخورد انتقادی دریافت می‌کنید
انتقاد برای کمال گرایان خوب نیست. به عنوان یک کمال گرا، شما تمایلی ندارید که نحوه پیشرفت کردن در کارتان را یاد بگیرید، بلکه می‌خواهید در اوج عملکرد خود باشید. هر نوع بازخوردی برای شما مانند حمله‌ای به شخصیتتان محسوب می‌شود. وقتی شخصی به شما پیشنهاد می‌دهد، یک مهارت فردی است که از پیشنهادات و انتقادات دیگران استقبال کنید و از آن‌ها به نفع خود استفاده کنید! 
۲- وقتی کارها به درستی تمام نمی‌شوند
یکی دیگر از صفات رایج در بین کمال گرایان‌عدم توانایی در انجام کامل وظایف است. شما به عنوان یک فرد کمال گرا ساعت‌ها را صرف یک کار کوچک می‌کنید، تا از لحاظ فکری خیالتان راحت شود که هر پروژه به طور کامل انجام شده است. این کار شما کیفیت پروژه تحویلی را تضمین می‌کند، اما اغلب کارهای مهم دیگر باقی می‌مانند که انجام نشده اند. به این ترتیب، کمال گرایی ممکن است لطمه بزرگی به بهره وری شما در کارتان وارد کند. یک موعد برای اتمام تعیین کنید و وقتی به آن مهلت رسیدید، بدون توجه به این که ممکن است کارتان ناقص باشد، آن را متوقف کنید. 

۳- وقتی از دیگران انتظار کمال گرایی دارید
هیچ یک از ما کامل نیستیم و این شامل شما نیز می‌شود. خیلی بالا بودن سطح استانداردها می‌تواند به روابط با افرادی که برای کار کردن در شرکتتان به آن‌ها نیاز دارید آسیب برساند. اگر انتظار زیادی از افرادی که با آن‌ها کار می‌کنید داشته باشید، سطح عملکردشان پایین می‌آید. به علاوه، شما با این کار به صورت ناخواسته خود را از کارمندان دور کنید. 

کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟


۴- وقتی نمی‌توانید تصمیمات منطقی بگیرید
وقتی کمال گرایی شما از کنترل خارج شود، سطح اضطراب بالا می‌رود. احساس گناهی که اغلب اوقات بسیاری از افراد کمال گرا را درگیر می‌کند باعث افزایش استرس می‌شود. در این نوع از اضطراب، تصمیم گیری با دقت می‌تواند چالش برانگیز باشد. 
تراویس بردبری، بنیانگذار TalentSmart و متخصص هوش هیجانی، به کسانی که با چنین فشارهایی روبرو هستند توصیه می‌کند “با نوشتن آنچه فکر می‌کنید و احساس می‌کنید افکار منفی خود را کاهش دهید “. 

۵- وقتی ترس باعث عقب نشینی شما می‌شود
اگر ترس از شکست شما را از فرصت‌های بالقوه باز می‌دارد، وقت آن است که ترس‌ها را کنار بگذارید. کمال گراها نیز به دنبال تأیید مداوم هستند و از طرد شدن می‌ترسند. این ترس نیز می‌تواند شما را از رسیدن به موفقیت باز دارد. برای پیش بردن یک ایده، همیشه نیازی به تحسین دیگران ندارید. 


کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟


چگونه کمال‌گرا بودن را کنترل کنیم؟ 
۱- یک تصویر کلی و بزرگ را ببینید
همانطور که هر فرد کمال گرایی به شما می‌گوید، کامل بودن آسان نیست. مطمئناً، شما به عنوان یک کمال گرا هرگز چیزی که کافی باشد را نمی‌پذیرید و نباید هم این کار را انجام دهید. همچنین باید هزینه و زمان صرف شده برای رفتارهایتان را در نظر بگیرید. از خود بپرسید که آیا من از وقت خود درست استفاده می‌کنم؟ آیا کارهای من نتیجه خوبی دارند؟ شما می‌توانید سه ساعت بیشتر وقت خود را صرف ارائه یک سخنرانی عالی کنید. سعی کنید میزان وقت و انرژی که صرف کارتان می‌کنید توجه داشته باشید و صرفا به انجام کار به بهترین شکل فکر نکنید. 

۲- انجام کارها بهتر از کامل بودن آن‌ها است
اگر شما هم درگیر کمال گرایی هستید و مدام کارها را به تعویق می‌اندازید به دلیل این که کامل انجام نشده اند، بهتر است هر چه زودتر از این چرخه خلاص شوید. برای رهایی از این شرایط، بهتر است فقط کارهایی که به شما محول می‌شوند انجام دهید. در نهایت این که وقت خود را صرف بهبود و تصحیح یک کار کنید بهتر از این است که ساعت‌ها وقت بگذارید تا آن را به طور کامل انجام دهید. یک مهلت پایان تعیین کنید و به آن‌ها پایبند باشید. 
۳- از چالش‌ها استفاده کنید
چالش‌ها بخشی از موفقیت هستند و کمال گرایی شما مانع استفاده از این بخش می‌شود. اگر این طور فکر کنید که چون چیزی آن طور که باید کار نمی‌کند، پس شکست خورده اید، در واقع یک چالش را کنار گذاشته اید. شما باید یاد بگیرید که نقص‌ها را به عنوان بخشی از روند شغلتان بپذیرید. 
۴- از سلامتی خود مراقبت کنید
به یاد داشته باشید که برای لذت بردن از ثمره کارتان، ابتدا باید از خودتان مراقبت کنید. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید تا بهره وری و کارآیی شما در کارتان بیشتر شود. 

کمال‌گرا بودن چگونه می‌تواند به شغل شما آسیب بزند؟


سخن پایانی
کمال گرایی شما را از هدفتان و رسیدن به موفقیت دور می‌کند. می‌توانید با حداقل امکانات شروع کنید و با تلاش و پشتکار به درآمدهای بالا برسید. مهم این است که بتوانید نیازهای مخاطبان و مشتریانتان را برطرف کنید. در واقع این مخاطبانتان هستند که تعیین می‌کنند شما بهترین باشید! پذیرش اینکه همه ما ناقص هستیم می‌تواند به حرکت آونگ به سمت یک زندگی متعادل‌تر و رضایت بخش کمک کند.