https://www.radioezam.com/Yt9f/

چطور حقوق‌مان را افزایش بدهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۲ | منبع: رادیو عظام
زهرا ساعدی
مسئله‌ی درخواست افزایش حقوق دغدغه‌ی خیلی از ماست و بسیاری از ما تصور می‌کنیم حقوق دریافتی‌مان با وظایفی که انجام می‌دهیم کاملا متناسب نیست. اما مطرح کردن این درخواست کاری حساس و دشوار است و ممکن است پس از کلنجار ذهنی زیاد در نهایت آن را پی نگیریم و البته این باعث می‌شود رضایت‌مان از شغل کم شود و بر عملکردمان تاثیر بگذارد. در این مطلب در مورد درخواست افزایش حقوق و نکاتی که باید حین این درخواست مدنظر داشت بیشتر بخوانید.

چطور حقوق‌مان را افزایش بدهیم؟

بیشتر افراد از فکر درخواست افزایش حقوق هم مشوش می‌شوند. اما اگر ترفیع شغلی منتظرتان نباشد و در شغل‌تان دستاوردهای خوبی داشته باشید، این کار تنها راه افزایش حقوق است. این را هم در قدم اول بدانید که درخواست افزایش حقوق عجیب و غریب نیست و بیشتر مدیران دوست دارند از کارمند ارزشمندشان مراقبت کنند تا راضی باشد و عملکردش افت نکند یا از شرکت خداحافظی نکند.
اگرچه این فرآیند راحت و خوشایند نیست ولی اگر چند نکته را درنظر بگیرید و زمان مناسب را انتخاب کنید احتمالا به نتیجه‌ی خوبی می‌رسید.

نکاتی برای درخواست افزایش حقوق
  • فهرستی از دستاوردهایتان در شش ماه گذشته، سال گذشته یا مدتی که در شرکت سپری کرده‌اید تهیه کنید
توضیح دهید دستاوردهایتان چه تاثیری بر تیم و بخشی که در آن مشغولید و کل شرکت گذاشته است، اگر در این توضیح بتوانید از عدد و رقم و داده استفاده کنید نتیجه‌ی بهتری می‌گیرید. مثلا اگر در بخش بازاریابی و فروش کار می‌کنید می‌توانید بگویید: «در سال گذشته، من ۵۰۰۰ لید برای شرکت ایجاد کردم که نسبت به سال گذشته ۸٪ رشد داشت.»
وقتی پای چنین اعداد و ارقامی درمیان باشد، برای هر مدیری رد کردن تقاضای افزایش حقوق بسیار سخت می‌شود. هرچه داده‌هایی که می‌دهید بهتر، درست‌تر و دقیق‌تر باشند، احتمال پذیرفته شدن درخواست‌تان بیشتر می‌شود. همچنین با نشان دادن داده‌ها می‌توانید به مدیرتان یادآوری کنید نیروی وفاداری برای شرکت هستید و این وفاداری به افزایش اعتماد مدیران کمک می‌کند.
  • از بازه‌ی حقوق و دستمزد در موقعیت‌تان مطلع باشید
اگر از وضعیت حقوق و دستمزد موقعیت شغلی‌تان اطلاع درستی ندارید می‌توانید به آگهی‌های استخدام در سایت‌های کاریابی مثل جابینجا، ایران‌تلنت، جاب‌ویژن و کاربوم مراجعه کنید و در این آگهی‌ها میزان حقوقی که کارفرما تعیین کرده ببینید. همچنین در میزان حقوق، صنعتی که در آن مشغول هستید، شرکت، تعداد نفرات و ... دخیل است. این را هم درنظر داشته باشید که عددی که در آگهی آمده بیشتر اوقات قابل مذاکره است و به‌خصوص هزینه کردن برای شما که مدتی در شرکت بوده‌اید و با زیروبم کارها آشناترید بهتر از استخدام فردی جدید است.

چطور حقوق‌مان را افزایش بدهیم؟
 
  • به رئیس‌تان بفهمانید این افزایش حقوق چه سودی برای او دارد
یادتان باشد برای رئیس‌تان اهمیتی ندارد قسط و اجاره‌ دارید یا به پول بیشتر برای گذران امور زندگی نیاز دارید. برای رئیس‌تان مهم است بداند این افزایش حقوق چه کمکی به او و شرکت می‌کند. در قدم اول توضیح داده‌اید چه دستاوردهایی در شرکت کسب کرده‌اید اما حالا وقت صحبت در مورد آینده است. در مورد هدف‌هایی که برای خودتان درنظر گرفته‌اید و زمان و چگونگی رسیدن به آن‌ها و تاثیرشان بر شرکت صحبت کنید.
  • به خودتان مطمئن باشید
اگر جلسه‌ای برای افزایش حقوق درخواست کرده‌اید قبلش حسابی تمرین کنید که در جلسه اعتماد به نفس‌تان را حفظ کنید. بله، این درخواست راحت نیست و برای همه همین‌طور است اما اگر داده‌هایی که می‌خواهید در موردشان صحبت کنید را از قبل جمع‌آوری کرده باشید و اطلاعات کافی در مورد بازه‌ی حقوق در شرکت‌های دیگر داشته باشید می‌توانید دست پر در جلسه شرکت کنید. ضمنا آمادگی ذهنی نه شنیدن و اینکه لازم باشد کمی توضیح کنید تا حرف‌تان پذیرفته شود را داشته باشید. در کنار همه‌ی این‌ها در صورتی که درخواست‌تان پذیرفته شد آمادگی سخت یا سخت‌تر کار کردن نسبت به قبل را هم داشته باشید!

چطور حقوق‌مان را افزایش بدهیم؟
 
  • درخواست‌تان را مکتوب کنید
احتمال زیاد رئیس شما هم رئیسی دارد که باید درخواست شما را با او مطرح کند. بنابراین درخواست‌تان را به صورت مکتوب هم آماده کنید و در این درخواست مواردی که بالا مطرح شد از جمله دستاوردهایتان، اهداف‌تان برای آینده و ارزشی که برای شرکت خلق کرده‌اید را هم بنویسید تا هرکس با دیدن این درخواست مجاب شود.

چقدر درخواست کنیم؟
بسته به دلایلی که برای افزایش مطرح کرده‌اید و زمانی که نسبت به افزایش حقوق قبلی‌تان گذشته، معمولا ۱۰ الی ۲۰ درصد منطقی به نظر می‌رسد. البته هرچقدر حقوق بیشتری درخواست می‌کنید به همان نسبت باید دلایل محکم‌تری برای اینکه چرا شایسته‌ی این افزایش هستید ارائه دهید. مثلا اگر ابتدا به شما گفته شده در این موقعیت فقط گاهی سفر می‌کنید و حالا بیشتر اوقات در سفر هستید و وظایف‌تان از آنچه ابتدا گفته بودند تغییر داشته درخواست افزایش بیشتر منطقی است.
اما اگر مدت زیادی از حضورتان در شرکت گذشته و وظایف‌تان را به خوبی و درستی انجام داده‌اید اما تغییر شگرفی خلق نکرده‌اید بهتر است میزان افزایش را معقول‌تر مطرح کنید تا هم زیاده‌خواه به نظر نرسید و هم احتمال قبول شدن درخواست‌تان افزایش پیدا کند.

در زمان‌های حساس مثل وقتی که شرکت تازه تعدیل نیرو داشته، داده‌های فصلی جالب نیستند یا مدیرتان درگیر مشکلات شخصی است تقاضای افزایش حقوق نکنید.

چه زمانی برای درخواست افزایش حقوق مناسب است؟
برخی می‌گویند هیچ زمان مناسبی برای درخواست افزایش حقوق وجود ندارد اما از عقل سلیم کمک بگیرید. در زمان‌های حساس مثل وقتی که شرکت تازه تعدیل نیرو داشته، داده‌های فصلی جالب نیستند یا مدیرتان درگیر مشکلات شخصی است تقاضای افزایش حقوق نکنید.
زمان افزایش حقوق شرکت را هم درنظر بگیرید. اگر شرکت اول هر سال افزایش دارد شاید اواخر سال و پیش از شروع سال جدید زمان مناسبی برای چانه‌زنی باشد. اگر هم اواسط سال درخواست افزایش حقوق را مطرح کردید وضعیت کلی شرکت، تیم و رئیس‌تان را درنظر بگیرید و درخواست را مطرح کنید.

چطور درخواست افزایش حقوق کنیم؟
پیش از شروع این گفت‌وگو حسابی آماده باشید. حرف‌هایتان را مرور کنید و در ادامه ملاقاتی با مدیرتان تنظیم کنید. یک‌باره وارد اتاق نشوید تا از افزایش حقوق حرف بزنید. زمانی را انتخاب کنید که زیاد درگیر نباشد و این جلسه را مخل کارهای روزانه‌اش نداند. پس از شروع جلسه با داده‌هایی که بالا مطرح شد درخواست‌تان را بگویید. 



پس از درخواست افزایش حقوق چه کنیم؟
معمولا مدیر در همان جلسه تقاضا را قبول نمی‌کند. گاه ممکن است به زمان برای بررسی نیاز داشته باشد و گاه لازم است با مدیر خودش درخواست را مطرح کند. در جلسه از او زمان پیگیری این مسئله را بپرسید و مثلا بگویید: «می‌تونم اگر جوابی نرسید دو هفته‌ی دیگه پیگیری کنم؟»
آمادگی نه شنیدن را هم داشته باشید. ممکن است شرایطی در شرکت حاکم باشد که از کنترل شما و مدیرتان خارج باشد و درخواست‌تان در حال حاضر رد شود. اما اگر مدیر خوبی داشته باشید معمولا در اولین فرصت درخواست‌تان را مجدد بررسی می‌کند و سعی می‌کند رد شدن بار قبل را جبران کند.
اگر هم جواب مثبت گرفتید، حرفه‌ای رفتار کنید. مراتب قدردانی‌تان را نشان دهید و به رشد و پیشرفت شغلی ادامه دهید و نشان دهید قدر این افزایش را می‌دانید. همچنین به هم‌تیمی‌ها فخرفروشی نکنید و سعی نکنید جو تیم را مسموم کنید.
در نهایت باید گفت درخواست افزایش حقوق دشوار و معذب‌کننده است اما این مورد نباید مانع مطرح کردن‌ مسئله شود. ارزش خودتان را بدانید و با اعتماد به نفس حرف‌تان را بزنید. در بدترین حالت تجربه‌ای از نحوه‌ی مطرح کردن این تقاضا به دست می‌آورید که می‌تواند برای آینده‌ی شغلی‌تان مفید باشد.





 
برچسب‌ها
تحریریه عظام