https://www.radioezam.com/fth2/

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ | منبع: رادیو عظام
چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟
کرونا و اتفاق‌هایی که اخیرا در دنیا افتاده،‌ به ما یادآوری کرده که قرار نیست همیشه این ما باشیم که برنامه‌ریزی می‌کنیم و به گمان خودمان دنیا را دنبال خودمان می‌کشانیم. 

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟

گاهی این دنیاست که ما را می‌رقصاند و به هر طرف که دلش می‌خواهد پرتاب می‌کند. در چنین شرایطی، برنامه‌ریزی و نوشتن اهداف دقیق برای سال جدید، کمی سخت به نظر می‌رسد. 
اما با این حال، حتی وقتی که زندگی و شرایط نوین دنیا ما را این طرف و آن طرف پرتاب می‌کند، ‌نمی‌توان یک گوشه نشست و کاری نکرد. 
نشریه فورچون اخیرا در گزارشی به مساله برنامه‌ریزی برای سال جدید در دنیای پرتلاطمی مثل دنیای امروز خودمان پرداخته که و گفته است که در این دوران،‌ باید بیشتر به چه اهمیت بدهیم و قبل از برنامه‌ریزی‌، روی چه موضوعاتی تمرکز بیشتری داشته باشیم. 

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟


 کُنش، به جای واکنش

واکنش نشان دادن به بحران‌ها،‌ نشانه‌ای از بلوغ شخصیتی افراد است. اما زندگی ما همیشه واکنش و پاسخ  دادن به شرایط بوده است. در سومین سال همه‌گیری کرونا، مهامان ناخوانده‌ای که به نظر می‌رسد فعلا قصد رفتن ندارد،‌ بهتر است به این مساله فکر کنیم که جدا از کارهایی که می‌خواهیم در واکنش به شرایط پیش‌آمده نشان بدهیم،‌ می‌خواهیم خودمان چه گلی به سر خودمان بزنیم.
سال جدید فرصتی است تا ستاره راهنمای زندگی‌مان را،‌ اگر تاحالا پیدا نکرده‌ایم، پیدا کنیم و دنبالش برویم، حتی وقتی که دنیا پرآشوب و متلاطم است. نباید اجازه بدهیم این تلاطم‌ها ما را سردرگم کند. تا وقتی که می‌دانیم دقیقا چه هدفی داریم،‌ می‌توانیم به جای واکنش نشان داد، ‌رویکردی کنش‌مند داشته باشیم. هدف کلان ما در محیط کاری،‌ تکلیف ما را با کاری که باید بکنیم و تعاملی که باید با همکاران داشته باشیم مشخص می‌کند و از سردرگمی‌ای که در سال‌های قبل داشیتم خلاصمان می‌کند. 


چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟

تجربیات کوچک، در مسیر اهداف بزرگ 
وقتی که بخواهیم تغییر را شروع کنیم،چه در زندگی شخصی و چه زندگی حرفه‌ای، می‌توانیم با تجربیات کوچک شروع کنیم. این تجربیات کوچک، راهی برای خلق عادات جدید هستند. آنها کوچک هستند و اثری هراس‌آور ندارند. برداشتن گام‌های کوچک برای رسیدن به تغییرات بزرگ، هزینه‌ای هم ندارند. در محیط کاری،  تغییرات کوچک نه فشاری به همکاران شما وارد می‌کند و نه آنها را هم نگران می‌کند. اما آنها اثرات این تجربیات جدید کوچک را در کار و زندگی شما ببینند و ترغیب می‌شوند که با تجربیات کوچک، حرکت در مسیری نو را شروع کنند. 
این گام‌های کوچک، در دورانی پرتلاطمی که ما در آن هستیم، بهترین گزینه هستند. تغییرات کسب و کارها و صنایع به خاطر شرایط جدید دنیا، به اندازه کافی ترسناک و نگران‌کننده هستند و نیازی نیست که با تغییرات بزرگ،‌ نگرانی بیشتری به زندگی‌مان اضافه کنیم. 

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟


گروه مشاوران اختصاصی 
داشتن «گروه مشاوران اختصاصی» خودتان، ‌یعنی افرادی که می‌توانید روی کمک‌شان برای هدایت شما در روزهای سختی حساب باز کنید، یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توانید در سال جدید برای حمایت از خودتان انجام دهید. تعیین این که در کجا به مشاوره نیاز دارید و در این شرایط باید به چه کسی مراجعه کنید، به شما کمک می‌کند که رشد کنید. 
به فکر منتورهایی  (افرادی که نقش استاد و مرشد برای شما دارند) باشید که در محیط کاری حاضرند و آماده این هستند که به شما راهنمایی بدهند. آدم‌ها در هر سن و شرایطی، به مشاوره نیاز دارند. و آدم‌ها در هر موقعیتی، این وظیفه را دارند که به جامعه‌ای که در آن رشده کرده‌اند کمک کنند. فضای کاری که در آن هستید، کمک زیادی می‌کند تا به چالش‌هایی که پیش رویتان است مواجه شوید. ما معمولا به صورت انفرادی پاسخ را می‌دانیم اما کسی را می‌خواهیم که این پاسخ در صحبت‌های او بازتاب داشته باشد. 

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟


شنونده خوبی باشید 
در دوران آشوب و تلاطم، این فرصت وجود دارد که تغییراتی مثبتی ایجاد کنیم. این که حالا چه اتفاقی می‌افتد یک مساله است و این که در آینده چه کارهایی باید انجام شود مساله‌ای سخت‌تر است. باید از فرصت استفاده کنیم تا مردم را به سمت روش‌های جدید تفکر هل بدهیم. همزمان با ارائه ایده‌های نو، باید این را در نظر داشته باشیم که با چه کسی صحبت می‌کنیم و چطور می‌توانیم ایده‌هایمان را مطرح کنیم که به نتیجه برسند. این یعنی باید بدانیم چه ایده‌ای را برای چه کسی مطرح کنیم. تلقی قدیمی این است که برای این کار،‌ باید بتوانیم خوب صحبت کنیم. اما گوش‌دادن فعال هم به همان اندازه مهم است. اگر درکی از مشکل نداشته باشیم، کاری از پیش نمی‌رود. مرحله بعد این است که تشخیص بدهیم انرژی و شور مورد نیاز برای حل مساله کجاست. این را فقط با گوش دادن به دیگران کشف می‌کنیم. 

چطور در یک دنیای متلاطم، ‌برای سال جدید برنامه‌‌ریزی کنیم؟


استراحت کنید و از نو شروع کنید 
دنیا خیلی خسته است و هنوز همه‌گیری حتی به پایان خود نزدیک هم نشده است. مردم واقعا خسته شده‌اند. استراحت و ریست کردن خودتان را به بخشی از زندگی روزمره در سال جدید تبدیل کنید. برخی می‌گویند این که همیشه باید مولد و پرتلاش باشیم، تصویری است که سرمایه‌داری برای ما ایجاد کرده است و در نهایت به ما آسیب می‌رساند. استراحت کردن، باید بخشی از زندگی ما باشد. تریس یا هراسی که در زمینه استراحت در فضای کسب و کار مدرن تحقیاقت کرده و یکی از حامیان افزایش زمان استراحت است، گفته است: «اینطور نیست که ما باید کاری کنیم که شایسته استراحت باشیم و برای به دست آوردن زمان برای استراحت تلاش زیادی بکنیم...ما باید طرز تفکر خودمان را در این باره عوضی کنیم. پیش‌تر این طور گفته می‌شد که استراحت کردن یک امکان لوکس و ویژه است. اما این طرز نگاه باید عوض شود. استراحت کردن، حق ماست.» 
روایت خود را پیدا کنید 
اگر در محیط کاری، تنها به درخواست‌ها و شرایط واکنش نشان داده‌اید، باید به فکر تغییر باشید. الان بهترین وقت است که به این فکر کنید در سال آینده به چه چیزی نیاز دارید و دقیقا چه کار باید بکنید تا به آن برسید. در واقع باید شرایط را طوری تغییر بدهید که به جای واکنش نشان دادن، کنش‌گر باشد. 
برای این کار شما باید روایت خودتان را از کار داشته باشید. اگر به کار مثل یک داستان فکر می‌کنید و شما شخصیت اصلی داستان هستید، فصل بعد باید چه کنید؟ این همان روایتی است که شما می‌سازید. این ما هستیم که باید شرایط را تغییر دهیم، پس ما باید در وسط این روایت باشیم.