https://www.radioezam.com/Fujd/

مهارت بین فردی چیست؟ چگونه می‌توان آن را توسعه داد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | منبع: رادیو عظام
مهارت بین فردی چیست؟ چگونه می‌توان آن را توسعه داد؟
شاید شما حرفه‌ایی‌ترین در زمینه خود باشید، شاید برنده ده‌ها جایزه و عنوان شده باشید، اما بدون مهارت بین فردی، هرگز به پتانسیل کامل خود نخواهید رسید. مهارت‌های بین فردی، مهارت‌هایی هستند که توانایی شما برای کنار آمدن با دیگران و درک آنها را تعیین می‌کنند.

مهارت بین فردی چیست؟ چگونه می‌توان آن را توسعه داد؟


مهارت بین فردی از چندین مهارت نرم تشکیل شده‌اند :
کار گروهی
 هوش عاطفی
 ارتباطات (چه کلامی و چه غیرکلامی) 
رهبری
و چندین مورد دیگر که به آنها در ادامه می‌پردازیم. مهارت‌های بین فردیِ خوب، در تمام ارتباطات، ضروری است. به هر حال، مشاغلی که افراد را درگیر می‌کند، نیاز به ارتباط، کار گروهی و هوش هیجانی و غیره دارند.
مهارت‌های بین فردی برای نقش‌های بسیار متمرکز بر فرد نیز مفید است. مثلا برای اینکه یک نویسنده واقعاً خوب باشید، باید بتوانید به خوبی با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید. شما باید با خوانندگان خود ارتباط برقرار کنید و بفهمید که چرا آنها کتاب‌های شما را دوست دارند یا ندارند. این مهارت‌ها ترکیبی از انواع مختلف مهارت‌های افراد است.

مهارت های نرم


هفت نوع مهارت بین فردی:
  • ارتباط
ارتباط بخش بزرگی از مهارت‌های بین فردی است. مهم نیست که چقدر در سایر انواع مهارت‌های بین فردی (کار تیمی، مدیریت تعارض، رهبری و غیره) خوب هستید. چند نمونه از مهارت‌های مرتبط با ارتباط:
ارتباط کلامی، گوش دادن فعال،  ارتباط غیرکلامی، پرس و جو 

 
  • کار گروهی
چه بازیکن فوتبال یا یک دانشمند کامپیوتر باشید، باید (به طور موثر) با یک تیم برای رسیدن به اهداف خود کار کنید. نمونه‌هایی از مهارت‌های کار گروهی:
همکاری، حل مسئله، تنوع

مهارت های سخت
  • هوش هیجانی
هوش هیجانی به توانایی درک و مدیریت احساسات - هم احساسات شما و هم احساسات دیگران اشاره دارد. توانایی "خواندن" احساسات همکاران و عمل کردن بر اساس آن، می تواند به ایجاد روابط خوب کمک کند. هوش هیجانی با موارد زیر مرتبط است:
هم‌دلی، هم‌دردی

 
  • رهبری
رهبری توانایی ایجاد انگیزه، تشویق و الهام بخشیدن به دیگران و هدایت یک تیم در جهت دستیابی به یک هدف مشترک است. موقعیت‌های مدیریتی مانند مدیر عامل، مدیر، سرپرست تیم، و غیره. موقعیت‌هایی که باید در آنها الهام بخش افراد دیگر باشید مانند معلمان، مدیران برند و سایر نقش‌های خلاق. نمونه‌هایی از مهارت‌های رهبری:
مربیگری،  انگیزه، تشویق،  الهام بخشی

 
  • مدیریت تعارض
مدیریت تعارض توانایی حل و فصل اختلافات به گونه‌ای است که نتایج منفی را به حداقل و نتایج مثبت را به حداکثر برساند. نمونه‌های مدیریت تعارض:
 مدیتیشن، حل تعارض، مشاوره، صراحت بیان

مهارت‌های تاثیرگذاری

 
  • مهارت‌های تاثیرگذاری
مهارت‌های تأثیرگذاری شامل توانایی متقاعد کردن افراد در مورد طرز فکر خود در مورد موضوعی خاص بدون استفاده از زور یا اجبار و در عین حال در نظر گرفتن نظرات آنها است.
مهارت‌های تأثیرگذاری عبارتند از:
مذاکره ، متقاعدسازی، تحقیق، شبکه

 
  • مثبت اندیشی
مثبت اندیشی یک مهارت، نگرش و طرز فکر است و شامل تمرین برای دیدن بهترین‌ها در هر موقعیتی است. اجازه ندهید که با معایب زندگی بی‌انگیزه شوید. چند نمونه از تفکر مثبت:
رفاقت، شوخ طبعی، جامعه پذیری، مهربانی

 اگر مهارت‌های بین فردیِ شگفت‌انگیزی دارید، باید به نحوی آن را به کارفرمایانِ احتمالی نشان دهید. آگهی کار را اسکن کنید و مهارت‌های بین فردی مناسب برای کار را بیابید. این مهارت‌ها را به رزومه خود اضافه کنید. در مورد مهارت‌های بین فردی خود در طول مصاحبه صحبت کنید.
در طول مصاحبه شغلی، احتمالاً از شما سؤالات زیادی در مورد مهارت‌های نرم پرسیده می‌شود. 97% از کارفرمایان فکر می‌کنند که مهارت‌های نرم به اندازه مهارت‌های سخت مهم هستند. به این معنی که شما ممکن است از نظر مهارت‌های سخت کاندیدای عالی باشید، اما اگر مهارت‌های بین فردی برای کنار آمدن با تیم خود را ندارید، شانس شما برای به دست آوردن شغل به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.
مهارت‌های خود را در طول مصاحبه نشان دهید. صحبت کردن در مورد مهارت‌های خود یک چیز است. با این حال، اگر آنها را در طول مصاحبه نشان دهید، استخدام کننده متقاعد نمی‌شود.

مهارت‌های بین فردی مناسب برای کار


10 مهارت بین فردی مورد تقاضا برای مشاغل در سال 2021
برخی از مهمترین مهارت‌های بین فردی که امروزه در بازار کار مورد توجه قرار گرفته‌اند عبارتند از:
گوش دادن فعال، حل مسئله، همدلی، حل تعارض، مثبت اندیشی، صراحت، تنوع، ارتباط غیرکلامی، مدارا، نتورکینگ.

چگونه مهارت‌های بین فردی را توسعه دهیم:
روابط خود را حفظ کنید: 
دوستان دانشگاهی یا همکاران قبلی را از زندگی خود حذف نکنید. قهوه بنوشید، با آنها تماس بگیرید یا حداقل هر از گاهی برایشان ایمیل بفرستید. به اینکار نتورکینگ می‌گویند. 
خود را به جای دیگران بگذارید: دیدن چیزها از دیدگاه دیگران به تقویت همدلی و شفقت شما کمک می‌کند و به شما چشمان جدیدی می‌دهد تا به مشکلات قدیمی نگاه کنید. 
به دنبال نکات مثبت در دیگران باشید: در افرادی که با آنها کار می‌کنید، چیزهای خوب - مانند یک ویژگی مثبت - را تمرین کنید. می‌دانیم که ممکن است آسان نباشد، اما قطعا به شما کمک می‌کند مهربان‌تر، قابل تحمل‌تر و بازتر باشید. 
احساسات خود را کنترل کنید: اجازه دادن به احساسات شما می تواند به طور جدی بر توانایی شما برای حل مشکلات، گوش دادن به دیگران و حل تعارض تأثیر بگذارد.
به زبان بدن توجه کنید: بخش بزرگی از ارتباطات، درک چیزهایی است که گفته نشده است. از سوی دیگر، زبان بدن همیشه چیزی برای گفتن دارد، بنابراین هر چه بیشتر توجه کنید، در خواندن نشانه‌های غیرکلامی بهتر خواهید بود. 
اشتباهات خود را بپذیرید: انسان‌ها موجوداتی خطاپذیر هستند - آنها اشتباه می‌کنند. احتمالاً از افرادی قدردانی می‌کنید که شجاعت اعتراف به اشتباه خود را دارند.
وقتی از کار خارج می‌شوید، تمرین را متوقف نکنید: برای اینکه واقعا مهارت‌های بین فردی خود را توسعه دهید، همیشه این کار را انجام دهید. به طرز فکر خود توجه کنید و اجازه ندهید چیزهایی که نمی‌توانید کنترل کنید شما را آزار دهند (مثلاً ترافیک صبحگاهی)، یا تمرین دوستانه با غریبه ها.

مهارت‌های بین فردی توانایی شماست


کلام آخر
مهارت‌های بین فردی توانایی شما را برای کنار آمدن با افراد دیگر و درک آنها تعیین می‌کند. مهارت‌های بین فردی فقط یک مهارت نیست - بلکه شامل مهارت‌های نرم متعددی است. می‌توانید از رزومه، و مصاحبه شغلی خود برای نشان دادن مهارت های بین فردی استفاده کنید. راه‌های بهبود مهارت‌های بین فردی: قرار دادن خود به جای دیگران، کنترل احساسات و توجه به زبان بدن (در میان دیگران)است.