گپ و گفت
وقتی قصد کردیم با یکی از پرسنل فیاکو مصاحبه کنیم همکاران رادیوعظام مدرسه از مرد جوان خوشصحبتی اسم میبردند که در سفر به خرمشهر با او آشنا شده بودند. ابراهیم محسنیان متولد سال ١٣٦٨ در خرمشهر و صاحب سه فرزند پنج، شش و هفت ساله است. ایشان کار در عظام را از خط تولید شروع کردند و الان مسئول انبار سایت فیاکو هستند.
هدف: سبز ماندن ایران؛ گفتوگو با پوریا رجبی؛ رئیس توسعهی منابع انسانی شرکت سازهسیمپویش سایت اشتهارد و کلیبر
من ولی اصلا فکر نمیکردم که بتونم سیگار رو ترک کنم. همیشه برام یک کار بزرگ و سخت بود. دیده بودم کسایی رو که چند بار ترک کرده بودن ولی طولی نکشیده بود که باز هم شروع کرده بودن به کشیدن. کم کردن تدریجی، چسب نیکوتین، کلاسهای ترک سیگار. همه رو دیده بودم و میگفتم که هیچ کدوم از اینا کار من نیست. روزی یک پاکت سیگار برام کم بود و همه من رو به عنوان یک سیگاری تمام عیار میشناختن و از بوی سیگارم شاکی بودن. قبل و بعد هر کار با لذت تمام سیگارم رو روشن میکردم و خاطرات خیلی خوبی از لحظههایی دارم که یک جایی با یک دوست عزیزی جلوی یک منظرهی زیبایی داشتم سیگار میکشیدم.
من بارها و به بهانههای مختلف به خوزستان سفر کردم و در اکثر شهرهای این استان زرخیز قدم زدم. از اهواز و شبهای زنده و پرجنبوجوشش تا آبادان و مردم خونگرمش، از ملاثانی و بستنیهای شیر گاومیش تا مسجدسلیمان و چاههای نفتش و… همه رو دیدم، اما هیچوقت موفق به دیدن خرمشهر نشده بودم. حتما میدونید که فاصلهی آبادان تا خرمشهر با ماشین کمتر از 20 دقیقه است، اما هر بار به دلیلی نتونستم برم. تا اینکه سال 98 در بازدیدهای حاجآقا نوبت به رادمان یدک اروند (فیاکو) رسید و بالاخره وقت ملاقات با این شهر عزیز نزدیک شد.
با وجود گذشت هفت دهه، روابط عمومی در ایران هیچ شباهتی با یک پدیدهی هفتادساله ندارد. هفتاد سالگی یعنی اوج پختگی اما چیزی که به عنوان روابط عمومی در ایران شناخته میشود، در ابتداییترین حالت ممکن قرار داشته و مغفول مانده است. استفادهی نادرست از این ابزار مهم، تنها به عنوان وسیلهی انتقال پیام بین مدیران و مخاطب، روابط عمومی را فرسنگها دور از جایگاه حقیقیاش قرار داده است. پدیدهای که وظایف بسیار گستردهتری را بر عهده دارد که البته طی دهههای اخیر مهجور مانده است.
سرای عامریها در راستای حفظ و احیای سنتهای بومی و محلی منطقهی کاشان با برگزاری رویداد گلابگیری طبق سنت اصیل شهر تلاش دارد تا این مهارت محلی به خوبی معرفی شود. به همین خاطر سرای عامریها یک واحد کاملا تخصصی در زمینهی تولید و تهیه گلاب و عرقیات گیاهی با نام نیچه ایجاد کرد. در این واحد همکاران و عزیزانی مشغول به کارند که سالها در زمینهی تولید و تهیهی عرقیات گیاهی و خواص آن تجربه دارند و روزانه گلاب وعرقیات گیاهی را در حضور مهمان و در دیگهای عرق گیری و گلاب گیری سرای عامریها تولید میکنند.
معلمها فقط در مدارس مشغول کار نیستند. هر کسی که نکتهای یا حرفهای به دیگران یاد میدهد و چراغی در ذهن و زندگیشان روشن میکند معلم است. به خاطر همین است که سالهاست روز معلم را نه تنها در مدارس و دانشگاهها، بلکه در فضاهای مختلف اداری و ورزشی و … تبریک میگویند. به بهانهی این روز با یکی از اساتید دورههای رادیو عظام مدرسه گفتوگو کردیم. سمانه شجاعی در حوزهی انیمیشن به شکل حرفهای مشغول کار است و در این کلاسها تجربیات خودش را بچههای خانوادهی عظام منتقل میکند.
«سلام من مجتبی هستم، عکس میگیرم، میشه یهکم بخندین. بیشتر. نه، کمه، از ته دل.» شاید بیش از میلیونها بار از زمانی که عکاسی از کارگران عزیز را شروع کردیم، این جملات را به کار بردم و همیشه و همیشه و همیشه لطف عزیزانی که رو به دوربین منتظر گرفتن عکس بودند، شامل حالم میشد. بارها به این موضوع میاندیشم که من خوشبختم که میتوانم کاری کنم تا برای لحظهای کوتاه باری از دوش انسانهای زحمتکش بردارم.
ریختهگری برای من یکی از اساطیریترین فعالیتهای بشره. اینکه بتونی فلز سخت رو با آتش تبدیل کنی به مایع مذاب و بهش شکل بدی و تبدیلش کنی به قطعهای که بهش احتیاج داری، به چشم من خارقالعاده است. احتمالا شما هم اگه یه بار از نزدیک ببینید این جنگ نابرابر انسان و آتش رو، با من همعقیده میشین. فرصت تماشای این لحظات متفاوت رو میتونید در کارخونه ی پایاذوب کاوه به دست بیارین.
بهار نزدیک است و تغییرات طبیعت و سبز شدن دوبارهی درختان حال و هوای همهی ما را عوض کرده است. قرار گرفتن روز درختکاری در اسفند ماه هم باعث شده تا توجهها بیشتر از همیشه به گیاهان جلب شود. همین موضوع بهانهای شد تا با پیمانکار جوان فضای سبز هلدینگ عظام گفتوگو کنیم. آقای اسماعیل پرزاده برای مخاطبان رادیو عظام از کار خود در هلدینگ، فضای سبز و درختکاری صحبت کرده است.
خانوادهی عظام بسیار گسترده است و حدود شش هزار نفر در این مجموعه کار میکنند. در این میان خیلیها با هم نسبت خانوادگی دارند. بعضیها همینجا با هم ازدواج کردهاند و زندگی تشکیل دادهاند و بعضیها با همکارانشان دوست قدیمی یا همسایهاند. تعدادی از عظامیها هم نسبت پدر و فرزندی دارند و در کنار هم برای رشد و توسعهی عظام کار میکنند. به مناسبت روز پدر رفتیم سراغ یکی از پدر و فرزندهای این مجموعه: علیرضا استادشریف و ساقی استادشریف. در یک روز سرد زمستانی با این پدر و دختر گفتوگو کردیم و نظرشان را دربارهی کار و ورزش و زندگی پرسیدیم.
محصولات گالری شمسه بسیار معروفاند. خیلیها حتی اگر اسم شمسه را نشنیده باشند ولی محصولاتش را زیاد دیدهاند و میشناسند. علیرضا ایروانی مدیرعامل این کسبوکار موفق است؛ متولد سال ۱۳۶۵ و درسخوانده در رشتهی اقتصاد. او پس از فارغ التحصیلی بیشتر در حوزهی بازارهای مالی فعالیت داشت و به پیشنهاد عمویش عباس ایروانی در مجموعهی عظام مشغول به کار شد. بعد از دو سال وقفه و گذراندن دورهی سربازی به این مرحله از زندگیاش فکر کرده است؛ نقطه عطفی در زندگی و کار. با او درباری داستان شمسه صحبت کردهایم.
معاونت حقوقی عظام تنها معاونت این هلدینگ است که بین دو مجموعهی محترم قطعات خودرو و سرمایهگذاری ساختمان مشترک است. بقیهی معاونتها یا مختص گروه قطعات خودرو هستند و یا مختص شرکت سرمایهگذاری ساختمانی عظام و با همدیگر مراوده و همکاری دارند. در این میان، معاونت حقوقی به تشخیص و صلاحدید بنیانگذار محترم هلدینگ از ابتدا بصورت مشترک و واحد بوده و هم بنده و هم تمامی وکلاء دادگستری و مشاورین حقوقی، بصورت مستقیم تحت الامر جناب آقای حاج عباس ایروانی هستیم و هر دو واحد را تحت پوشش و نظارت حقوقی قرار دادهایم. گفتوگویی داشتیم با آقای محمد حسن گل پیکر معاون حقوقی و بازرس کل هلدینگ عظام که در ادامه میخوانید.
شهاب مرادی لیسانس مهندسی صنعت و معدن، فوقلیسانس مدیریت اجرایی با گرایش منابع انسانی، فوق لیسانس مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی و همچنین دکترای مدیریت منابع انسانی از دانشگاه تهران است. او تجربهی بیست سالهی مدیریت منابع انسانی در شرکتهای مختلف را دارد و با این سابقهی تحصیلی و اجرایی از سال ۱۴۰۰ به عنوان مدیر منابع انسانی مدیریت بازار مشغول به کار شده است. با دکتر مرادی دربارهی کارهایشان در گروه مدیریت بازار گفتوگو کردیم.
شرکت استام در سال هزارو سیصد و هفتاو هشت به منظور تولید استارت و دینام خودروهای سواری تحت لیسانس شرکت VALEO فرانسه تاسیس و درسالهزارو سیصد و هشتاد با تجهیز و راه اندازی خطوط تولید به بهره برداری رسید. این شرکت با تولید محصولات دینام، استارت، موتورفن و کویل، توانسته تبدیل به یکی از اصلیترین تامین کنندگان صنعت خودروسازی کشور شود و در کنار تامین بازار خودروسازان داخلی از قبیل ایران خودرو، سایپا،کرمان موتور همچنین عرضه کننده تراز اول این محصولات به بازار خدمات پس از فروش نیز باشد. استام صنعت در شهرک صنعتی بهارستان واقع شده و در حال حاضر برای ششصد نفر اشتغال ایجاد کرده است. استام صنعت، یکی از شرکتهای کلیدی هلدینگ عظام است که با تولیدات متنوع و تخصصی خود، یکی از تامینکنندگان اصلی خودسوزان کشور به شمار میرود. این شرکت، از ابتدا رویکردی نوآورانه داشته و با انتقال تکنولوژی ساخت محصولات به ایران، راه ارتقا در حوزه توسعه فن آوری را برای خود باز کرده است. استام صنعت، با آگاهی کامل به تغییرات بنیادی پیش رو در حوزه صنعت خودرو با برنامهریزیهایی که داشته، میتواند همچنان یکی از بازیگران اصلی صنعت خودرو کشور در سالهای پیش رو باشد.