https://www.radioezam.com/xvVz/

هدف: سبز ماندن ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ | منبع: رادیو عظام
هدف: سبز ماندن ایران
پوریا رجبی
رئیس توسعه‌ی منابع انسانی شرکت سازه‌سیم‌پویش سایت اشتهارد و کلیبر

با از دست رفتن جنگل‌های طبیعی و هدر رفتن و آلودگی آب و رعایت نکردن مسائل زیست محیطی انسان‌ها خواسته یا ناخواسته، روند طبیعی محیط‌زیست خود را تغییر داده‌اند. به خاطر همین این روزها توجه به محیط اطراف‌مان و حفظ محیط‌زیست جایگاه بسیار ویژه‌ای پیدا کرده است. شرکت سازه‌سیم از زیر مجموعه‌های هلدینگ عظام فعالیت‌های بسیاری در این زمینه داشته و موفق به دریافت لوح شرکت پیشرو در حوزه‌ی منابع طبیعی نیز شده است. به بهانه‌ی روز جهانی محیط‌زیست پای صحبت‌های پوریا رجبی رئیس توسعه‌ی منابع انسانی شرکت سازه‌سیم نشستیم.

چطور شد که به عنوان شرکت پیشرو در حوزه‌ی منابع طبیعی انتخاب شدید؟

یکی از مسئولیت‌های اجتماعی که از طرف هلدینگ عظام به شرکت‌ها اعلام شده این بود که باید محیط‌زیست جدی گرفته شود. با توجه به نیازی که احساس کردیم و در راستای مسئولیت‌مان برای حفظ محیط‌زیست اقداماتی انجام دادیم و به عنوان اولین شرکت، هم در منطقه و هم طبق گفته‌ی مسئول منابع طبیعی در ایران موفق شدیم در این زمینه عملکرد خوبی داشته و این لوح را دریافت کنیم. مدیرعامل شرکت سازه‌سیم به همراه معاونت منابع انسانی و پرسنل در این مراسم حضور پیدا کردند. هم گواهی‌نامه‌ی شرکت پیشرو منابع طبیعی به شرکت تخصیص داده شد و هم این که برای کلیه‌ی پرسنل شرکت به عنوان همیار افتخاری منابع طبیعی کارت صادر شد.

چه دوره‌های آموزشی برای حفظ محیط‌زیست برگزار کردید؟

پس از اعلام آمادگی شرکت برای حضور در دوره‌های آموزشی تحت عنوان حفظ محیط‌ زیست و دوستدار طبیعت، برای پرسنل‌مان در این موضوع تورهای گردشگری و کلاس‌های آموزشی گذاشتیم. یکی دیگر از کارهایی که انجام شد برگزاری مسابقات نقاشی بود که خانواده‌های پرسنل هم درگیر این موضوع شوند. به این ترتیب بود که فرزندان پرسنل  (۶ تا ۱۷ سال) در این مسابقه شرکت کردند. ما این مسابقات را برگزار و نتیجه‌ی آن را اعلام کردیم و هدیه‌ای در نظر گرفته شد. نقاشی‌های برتر به محیط زیست منطقه ارسال شد. در آن جا نیز یک مسابقه خارج از رویه ما برگزار و نمایشگاهی برپا شد. در واقع شرکت سازه‌سیم تنها شرکتی بود که در بخش خصوصی در این بحث حضور داشت.

در سطح کارخانه چه کارهایی انجام شد؟

بنرهای تبلیغاتی موضوع دیگری بود که برای اصلاح ساختار مصرف بحران آب، بحث درختکاری و کاهش مصرف انرژی انجام شد. بالای کلیه کلیدهای برق شرکت لوگویی طراحی کردیم که پرسنل در جریان باشند. به فرض مثال اتاقی که با روشنایی یک کلید چراغ نیازش برطرف می‌شود لازم نیست همه چراغ‌های آن روشن شود. به فرض مثال بعد از جلسه در اتاق، به عنوان یادآوری هنگام خروج از اتاق برق را خاموش کرده، که در مصرف انرژی هم صرفه جویی شود. بنرهایی هم در سرویس بهداشتی، آشپزخانه یا رستوران شرکت نصب شد تا مصرف آب جدی گرفته شود. یک سری اقدامات دیگر هم در بحث بازیافت زباله‌ها شد که ما در کل شرکت هم در بخش‌های ستادی و هم در بخش صف سطل زباله‌ای جداگانه در نظر گرفتیم، که زباله‌هایی همچون کاغذ باطله از سایر زباله‌ها جداسازی شوند تا ما بتوانیم بحث بازیافت را هم پیاده‌سازی کنیم.

برای صرفه‌جویی در مصرف آب در فضای سبز چه کارهایی انجام شد؟

در فضای بیرونی کارخانه برای آبیاری قطره‌ای اقدام کردیم که در سطح شرکت انجام شد و الان حدود ۷۰ درصد فضای سبز شرکت به صورت قطره‌ای آبیاری می‌شود. علاوه بر این با دعوت منابع طبیعی و با یاری پرسنل هم در استان البرز و هم تبریز که در واقع سایت کلیبر هست در کاشت ۵۰۰ اصله نهال شرکت کردیم.

درباره‌ی استفاده از انرژی خورشیدی هم توضیحاتی بفرمایید؟

با توجه به این که این موضوع در بحث مسئولیت اجتماعی بود پروژه‌ای تعریف کردیم و واحد آزمایشگاه ما به پنل‌های انرژی خورشیدی تجهیز شد. ما در حال حاضر برای ۲۰۰۰ وات برق مصرفی دستگاه‌های آزمایشگاهی از پنل‌های خورشیدی بهره‌برداری می‌کنیم.

این کارها بیشتر به نفع کارخانه است یا وجه انسان‌دوستانه مد نظر است؟

هر دو جنبه در نظر گرفته شده است. طوری نیست که فقط بحث مسئولیت‌های اجتماعی باشد. ما قطعا هر چه بیشتر در تمام این عرصه‌ها حضور داشته باشیم، برندسازی کارخانه شکل دیگری به خود می‌گیرد. مثلا شما در نظر بگیرید وقتی ما کارایی توان‌یابان را بررسی کردیم دیدیم که واقعا این نفرات مثل پرسنل ساده‌ی ما کارایی دارند. با استخدام توان‌یابان، فرهنگی در شرکت جاری شد که هم باعث شد پرسنل ما با این افراد ارتباط بهتری پیدا کنند و هم این نفرات از انزوا خارج شوند و با بقیه‌ی افراد اخت شوند و به نحو احسن کارشان را پیش ببرند.

با توجه به روز جهانی محیط زیست اگر صحبتی در این زمینه دارید بفرمایید؟

تشکر می‌کنم از وقتی که در اختیار من گذاشتید. خیلی عالی می‌شود اگر همه‌ی شرکت‌ها، هم در عظام و هم سایر شرکت‌ها در این امر کوشا باشند. اگر ما بتوانیم در سطح عظام این فرهنگ را جاری و ساری کنیم عالی است. اگر تبلیغاتی شود تا بقیه شرکت‌ها هم در این مورد ورود کنند قطعا تاثیر به‌سزایی در حفظ محیط‌زیست دارد. هم داخل کشور و هم در سطح کلان. به خاطر این که کشور ایران هم از نظر کم‌آبی دچار مشکل است و هم مصرف انرژی. فکر می‌کنم این فرهنگ‌سازی اگر در همه‌ی شرکت‌ها پیاده‌سازی شود نتیجه‌ی آن قطعا چشم‌گیر و قابل توجه خواهد بود.