https://www.radioezam.com/9Vhy/

در عظام تفاوتی بین زن و مرد نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۱
در عظام تفاوتی بین زن و مرد نیست
خانم فرزانه آذری
از پرسنل فرآوری و ساخت

فرزانه آذری سه سال است که به خانواده‌ی بزرگ عظام پیوسته و در واحد مهندسی شرکت فرآوری و ساخت کار می‌کند. خانم آذری یکی از زنان موفق عظام است که با تجربه‌ی کار در محیط‌های دیگر، عظام را برای همکاری انتخاب کرده است. چرا که معتقد است این مجموعه برای زنان ارزش قائل است و این‌جا تفاوتی میان زنان و مردان وجود ندارد.

لطفاً خودتان را معرفی کنید ؟

فرزانه آذری هستم، کارشناس ارشد مهندسی مکانیک و سی و چهار سال دارم.

محیط و فضای کار را به عنوان یک خانم چطور می‌بینید؟

قبل از این‌جا، دو جای دیگر کار کرده بودم. یعنی با سابقه‌ی کاری پنج شش ساله وارد شدم. نکته‌ی جالب این‌جا که در جا‌های دیگر ندیده بودم، این بود که نگاه مردان هرگز سنگین نبود؛ حتی در خط تولید. به تناسب این‌که در واحد مهندسی هستم و برای بردن قطعات به خط، خیلی درگیر خط تولید می‌شوم، واقعاً هرگز هیچ بی‌احترامی یا یک نگاه سنگین حس نکردم. حتی وقتی وارد خط تولید یا محوطه‌ی کارخانه می‌شوم، اگر قطعه‌ی سنگینی در دستم باشد، پیش آمده که بار‌ها کسی گفته که من کمک کنم. این بنا بر احترامی هست که به خانم‌ها گذاشته می‌شود و اجازه می‌دهم به من کمک شود. واقعاً نکته‌ی ارزشمندی است، حداقل برای یک خانم ارزشمند است.

عظام چه امکاناتی داشت که شما را جذب کرد؟

فرآوری و ساخت جزء یکی از بهترین شرکت‌های استان گیلان است و در استان گیلان هر دانشجویی که از رشته‌ی مهندسی مکانیک فارغ‌التحصیل می‌شود، می‌توانم بگویم آرزو دارد که در فرآوری و ساخت کار کند. من هم با همین عشق و علاقه، وارد فرآوری و ساخت شدم. در دوره‌های NEXT با بقیه‌ی بچه‌ها که از شرکت‌های دیگر بودند، صحبت می‌کردیم و چیزی که توجه من را جلب کرد، پرستیژ سازمانی بود که در عظام به افراد داده می‌شود. این را من حتی در شرکت‌های دولتی که از نزدیک با آن‌ها در ارتباط هستم ندیده بودم.

در محیط و نحوه‌ی کار چالشی وجود دارد یا خیر؟

هر کاری چالش خود را دارد. در هر سازمانی، در هر شرکتی، در هر ارگان دولتی هم حتی باشد یک سری چالش‌ها هست. حالا شرکت ما مخصوصا با خودروساز‌ها در ارتباط است و چالش‌های بیشتری دارد. ولی اگر منظور از چالش، چالش شخصی، رفتاری باشد من چنین چالشی را در سازمان ندارم یعنی در حد این سه سال که اصلاً نداشتم.

چند همکار خانم دارید؟

تعداد خانم‌های ما در سازمان کم است ولی هر سال بیشتر و بیشتر می‌شود. یکی از کار‌های بسیار جالبی که شرکت انجام می‌دهد این است که در جلسه‌ی روز زن از بالاترین مدیر تا مدیر‌هایی که در سطح پایین‌تر هستند، خانم‌ها را جمع می‌کنند هدیه‌ا‌ی به آن‌ها می‌دهند و از آن‌ها تقدیر می‌شود. آن‌قدر این تقدیر به دل می‌نشیند که واقعاً می‌توانم بگویم که جزء معدود جا‌هایی هست که این‌قدر به خانم‌ها احترام گذاشته می‌شود. من دیدم مثلاً در شرکت‌های دولتی یک کارت هدیه‌ای می‌دهند به خانم‌ها، یا شاید یک لوح تقدیری می‌دهند دست کسی و می‌برد به خانم‌ها می‌رساند. ولی اینکه مدیران ارشد و مدیران سطوح بعدی خانم‌ها را دور هم جمع می‌کنند برای من ارزشمند است و نشان از این دارد که چقدر بنیان‌گذار عظام و مدیران ارشد تأکید دارند که شرایط زنان بهبود پیدا کند.

با توجه به وظایف زیاد زنان، مدیران عظام واقعا به دنبال بهتر شدن شرایط زنان هستند. پس شما این موضوع را در محل کار تجربه کرده‌اید؟

هر خانمی یک وظیفه‌ی دختر بودن دارد که من خودم معتقدم جزء یکی از وظایف بسیار سنگین است، چون که وقتی دختر خانه هستی انگار باید از همه مراقبت کنی. حالا یک عده‌ای همسر هستند که علاوه بر این جایگاه کاری که دارند باید همسر خوبی هم باشند. یک عده‌ای حتی وظیفه‌شان خیلی سنگین‌تر است، هم دختر خانه هستند و هم همسر و هم مادر که فکر می‌کنم چالش‌هایشان بیشتر است. در این شرایط و با وجود وظایف غیر کاری زنان، در یکی دو سال اخیر عظام حرکت جالبی انجام داده و به خانم‌ها خیلی بیشتر ارج گذاشته. یعنی تقریباً تفاوتی بین خانم‌ها و آقایان قائل نشده و مدیران مؤثر سازمان را از بین همین زنانی که پا به پای مرد‌ها کار می‌کنند انتخاب کرده است.

یعنی نوع رفتار با  خانم‌ها و آقایان فرقی ندارد؟

فرقی ندارد و این گام بزرگی است که به زن‌هایی که معمولاً در جامعه دیده نمی‌شوند، روحیه می‌دهد. من خودم در جای دیگر کار کرده بودم و حداقل با دو شرکت دیگر در ارتباط هستم، می‌بینم که این جایگاه برای زنان دیده نشده. ولی این‌جا تفاوتی بین زن و مرد نیست و این خیلی زیبا است.