https://www.radioezam.com/jWVL/

جایی برای حل مشکلات حقوقی خانواده‌ی بزرگ عظام

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۱ | منبع: رادیو عظام
جایی برای حل مشکلات حقوقی خانواده‌ی بزرگ عظام
محمدحسن گل‌پیکر
معاون حقوقی و بازرس کل هلدینگ عظام

معاونت حقوقی عظام تنها معاونت این هلدینگ است که بین دو مجموعه‌ی محترم قطعات خودرو و سرمایه‌گذاری ساختمان مشترک است. بقیه‌ی معاونت‌ها یا مختص گروه قطعات خودرو هستند و یا مختص شرکت سرمایه‌گذاری ساختمانی عظام و با همدیگر مراوده و همکاری دارند. در این میان، معاونت حقوقی به تشخیص و صلاحدید بنیان‌گذار محترم هلدینگ از ابتدا بصورت مشترک و واحد بوده و هم بنده و هم تمامی وکلاء دادگستری و مشاورین حقوقی، بصورت مستقیم تحت الامر جناب آقای حاج عباس ایروانی هستیم و هر دو واحد را تحت پوشش و نظارت حقوقی قرار داده‌ایم. گفت‌وگویی داشتیم با آقای محمد حسن گل پیکر معاون حقوقی و بازرس کل هلدینگ عظام که در ادامه می‌خوانید.

لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

من محمدحسن گل‌پیکر هستم، معاون حقوقی و بازرس کل هلدینگ عظام. تحصیلات اولیه‌ی من انفورماتیک کامپیوتر است و تحصیلات ثانوی و تخصصی‌ام، فقه و حقوق و بیش از ۲۲ سال است که در حوزه حقوقی، چه در بخش دولتی و چه خصوصی فعالیت دارم و در محضر اساتید بزرگی همچون مرحوم سید محمد حسن مرعشی شوشتری ( ره ) – معاون محترم قضائی قوه قضائیه، کسب علم و تجربه داشتم و الحمدلله، همواره از ساعت شش و نیم صبح در شرکت حاضر و آماده به خدمتم.

چند سال است در هلدینگ عظام مشغول فعالیت هستید؟

از سال ۱۳۹۲ وارد مجموعه شدم و حدود نه سال است که در عظام فعالیت می‌کنم. ابتدا در شرکت سرمایه‌گذاری ساختمانی عظام مسئولیت داشتم و الان به دستور حاج عباس ایروانی عزیز مسئولیت تمام مجموعه‌ها اعم از گروه قطعات خودرو و شرکت سرمایه‌گذاری عظام در حوزه‌ی حقوقی به بنده‌ی حقیر سپرده شده و انشاالله بتوانم به نحو شایسته و مطلوب نظر‌ایشان، انجام وظیفه کنم.

در مورد معاونت حقوقی و بازرسی عظام برای خوانندگان توضیح بدهید.

معاونت حقوقی و بازرسی عظام متشکل از دو بخش تخصصی معاونت « حقوقی » و « بازرسی » است.
مسائل حقوقی شامل ایجاد زیرساخت‌های قراردادی و تدقیق و امعان نظر و دکترین حقوقی در تمامی موارد مرتبط که در صلاحیت مراجع و محاکم قضائی و شبه قضایی باشد، چه آنکه در مقام دفاع وارد شویم یا در مقام اقامه‌کننده‌ی دعوی می‌باشد.

یک بخش دیگر هم حوزه‌ی بازرسی است که بیشتر تمرکزمان در افترمارکت و مدیریت بازار می‌باشد که بنا به دستور حاج عباس آقا ایروانی و جناب آقای مهندس میرزائی، در کنار مدیر عامل محترم گروه ذی ربط، حقوق صنعتی و تجاری تمامی محصولات را صیانت می‌کنیم. همکاران ما برای جلوگیری از تولید غیرقانونی و تقلبی محصولات عظام، بازار را به طُرُق مختلف با کمک روش‌های فنی و مبتنی بر تجربه رصد می‌کنند؛ که البته توفیقات بدست آمده برای این معاونت مدیون حمایت و زحمات ضابطین دادگستری بالاخص پلیس محترم آگاهی فراجا و مسئولین محترم ذی ربط بالاخص مقامات قضائی هم می‌باشد.

نگاه ما در واحد حقوقی نگاه پیشگیرانه و ایجاد زیرساخت‌های قانونی و حقوقی هست و اعتقادمان بر این است که پیشگیری قطعاً کم‌هزینه‌تر از درمان است.

من پروانه‌ی وکالت ندارم و تحصیلات و تجربه‌ام حقوقی است. شاید خیلی از همکاران حقوقی بنده مخصوصاً آن‌هایی که پروانه‌ی وکالت دارند نگاهشان بر درمان‌گرایی یا پاسخگویی به پرونده‌ها در محاکم باشد ولی ما در معاونت حقوقی عظام پاسخگویی پرونده در محاکم و نگاه درمان‌گرایی را امتیاز منفی برای خود می‌دانیم. همکاران من هم که برای خودشان دارای تجربه‌های بسیار خوبی در حوزه‌ی حقوقی و از اساتید دانشگاه و وکلای پایه یک دادگستری هستند سعی‌شان بر این است که با آموزش قوانین و ایجاد زیرساخت‌های قانونی بتوانیم از رفتن پرونده‌ها به محاکم قضایی و شبه قضایی پیشگیری کنیم که البته در این مسیر با صعوبت‌ها و مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌ایم که قطعاً، حمایت قاطع بنیانگذار محترم و مدیریت معزّر هلدینگ، موجبات تسهیل در کار حقوقی شده است. در حوزه‌ی بازرسی هم حدود هفت سال گذشته توانسته‌ایم دستاورد‌های بسیار ارزشمندی در سطح ملی به دست بیاوریم؛ از جمله این‌که معاونت حقوقی عظام در کمیته‌ی ملی مبارزه با قاچاق کالا، بعنوان عضو حقوقی در حال فعالیت است. جهت استحضار تقریباً حدود یک سال و‌اندی است این کمیته با دستور رئیس محترم جمهور و دادستان کل کشور تشکیل شده. غیر از آن، کمیته‌های دیگری را هم با همکاری پلیس آگاهی تهران، پلیس امنیت اقتصادی، فرماندهی فراجا، سازمان بازرسی کل کشور و امثال آن پیش می‌بریم.

با همکاری دستگاه قضائی. پلیس آگاهی و سازمان تعزیرات حکومتی، تا به حال بیش از چهل عملیات کشف، توقیف و ضبط کالا‌های تقلبی و قاچاق در اقصی نقاط کشور در بازرسی عظام داشته‌ایم. چون بعضی‌ها قطعات تقلبی به اسم برند عظام تولید یا وارد می‌کنند. برند عظام بعنوان یکی از برگترین و جزء معتبرترین برند‌های قطعه‌سازی کشور است و کسی هم که می‌خواهد تقلبی مرتکب شود مطمئناً برند‌های معتبر را انتخاب می‌کند که توجیه بیشتری داشته باشد تا از حاشیه اقتصادی بیشتری بهره‌مند شود.

زیرساخت‌های قراردادی در بانک قرارداد‌های بنده (که ماحصل تقریباً بیست و چند سال مساعی و جهد در این حوزه است و حدود ۳۶۰۰ قرارداد متعدد و متنوع را به عنوان بانک جمع‌آوری کردم) وجود دارد و حسب نیاز پرسنل و همکاران ذیربط هر حوزه‌ای خدمتشان ابلاغ می‌کنیم. از زمانی که این زیرساخت‌ها ایجاد شده، مواردی مثل بحث قرارداد‌های پرسنلی از پرسشنامه‌ی استخدامی گرفته تا قرارداد کار موقت و دورکاری، قرارداد مشاوره، نحوه‌ی تسویه حساب با پیمانکاران و پرسنل، قرارداد عدم افشای اطلاعات محرمانه، قرارداد حسن انجام وظیفه و… را به تمام سازمان‌ها و زیرمجموعه‌های عظام ابلاغ کردیم. ماحصل این زحمت واحد حقوقی این بوده که یا در محاکم ذی‌صلاح من‌جمله بحث اداره‌ی کار طرح دعوی نمی‌شود یا اگر هم کسی شکایتی مطرح می‌کند به خاطر زیرساخت‌های درست و قرارداد‌های قانونی و حقوقی منتهی به زیاده‌خواهی هیچ کس نشده. تا به امروز این جزء موفقیت‌های ماست و گزارش عملکرد‌های ما خدمت حاج عباس آقا و حاج آقا مصطفی ایروانی و مهندس میرزایی ارائه می‌شود. در مسأله‌ی نظارت‌ها و بحث کارخانجات هم به صورت پایلوت یا به صورت دوره‌ای به تشخیص حاج عباس ایروانی و مهندس میرزایی مراجعه می‌کنیم، مثلاً در دوره‌ی HSE یا در حوزه‌های نحوه‌ی پیاده‌سازی قرارداد‌های حقوقی من خودم به کارخانه‌ها و شرکت‌ها مراجعه می‌کنم.

چه امکاناتی از نظر حقوقی برای همکاران عظام دارید؟

به دستور حاج آقا ایروانی ما به تمامی همکاران معاضدت و استشاره‌ی حقوقی می‌دهیم. به طور مثال اگر همکاری در مسائل حقوقی، خانواده یا ثبتی که بسیار گسترده است مشکلی داشت با فراق بال پاسخگوی همه‌ی عزیزان در تمام شرکت‌ها و گروه‌های عظام هستیم. بنده، از تمامی وکلاء و مشاورین حقوقی خواسته‌ام که بصورت رایگان به تمامی همکاران مشاوره‌های ارائه نمایند تا ان شاء الله آسیب و خسارتی به آن‌ها نرسد.

چه چالشی در کار شما وجود دارد؟

یکی از پر استرس‌ترین قسمت‌ها، حوزه‌ی حقوقی است. چون بیشتر با پرونده‌های متخلفین یا مجرمین در ارتباط هستیم تأمین و امنیت جانی همکاران و خود بنده یکی از مخاطرات و چالش‌ها است. متأسفانه در دستگاه قضایی بعضاً شاهد هستیم که برخلاف قانون و عدالت‌آرایی صادر می‌شود که باعث صعوبت بیشتر برای کار ما می‌شود. کار ما به نحوی است که بیشتر حضورمان در چندین محاکم قضائی و بیش از ۷۵ مرجع شبه قضائی و دستگاه‌های مختلف من جمله ضابطین دادگستری است که همه از استرس‌های این کار آگاهند.

در پایان گفتگو چه صحبتی با همکاران و پرسنل مجموعه‌ی بزرگ عظام دارید؟

از همکاران عزیز از بالاترین رتبه‌ی سازمانی تا کارگران محترم خط تولید به نوبه‌ی خود و به نیابت از همکاران حقوقی خود، مشاورین و وکلاء دادگستری صمیمانه قدردانی می‌کنم. این همکاران ابلاغات و مسائلی که ارجاع می‌دهیم را به نحو شایسته مدنظر قرار می‌دهند. بنده، برای تمامی مشاورین و وکلاً شرکت وظایف و تکالیفی تعیین و ابلاغ و تمامی کار‌ها را بصورت تخصصی فی مابین‌ایشان تقسیم نموده‌ام. لذا، از همه‌ی همکاران هم تقاضا دارم که در مورد مسائل حقوقی نگذارند نوش دارو بعد از مرگ سهراب شود. این بسیار مورد تقاضای ما است که سریعاً، هر موردی که در حوزه‌ی حقوقی پیش می‌آید صرفاً بنده را مطلع کنند تا در اولین فرصت ضمن ارجاع به کارشناس مربوطه، اقدام شایسته و پاسخ قانونی درستی را ارائه کنیم.

در پایان از جناب آقای حاج عباس آقا و حاج آقا مصطفی ایروانی و جناب آقای مهندس میرزایی صمیمانه و مخلصانه تشکر می‌کنم، چون واحد حقوقی همیشه مدیون حمایت‌ها و محبت‌های این عزیزان است؛ همچنین دیگر معاونت‌ها و مدیران معزّر و سروران گرامی.

ما سعی کرده‌ایم حسب دستور بنیانگذار و مدیریت محترم هلدینگ، همواره روحیه‌ی تعامل با دیگر همکاران را در واحد حقوقی حفظ کنیم و به هیچ نحوی با کسی تقابلی نداریم؛ البته این مهم را به دفعات به پرسنل حقوقی متذکر شده‌ام؛ مگر زمانی که شخص یا اشخاصی با عبور از قانون موجب بروز و ارتکاب تخلف یا جرمی شوند که در اینصورت، لاجرم بنا به وظیفه ذاتی این معاونت، مجبور به پیگرد قانونی هستیم.