https://www.radioezam.com/oRrx/
افق روشن برای هلدینگ عظام و پایاذوب
تاریخ انتشار: ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت پایاذوب کاوه
پنج اردیبهشت روز تأسیس شرکت پایاذوب کاوه است. مجموعهای که در اصفهان قرار گرفته و بخش سخت کار روی دوش آن است. این کارخانه همانجایی است که قراضه فولادی و مواد آلیاژی در دمای 1500 درجه ذوب و تبدیل به قطعه میشود. ما پیش از این در رادیو عظام با چند نفر از کارکنان و کارگران این مجموعه صحبت کردیم و حالا به بهانه سالگرد تاسیس آن، گفتوگویی با مدیرعامل این مجموعه داشتهایم.
لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه زمانی در عظام و پایاذوب هستید؟
من بهروز حائریان هستم، مدیرعامل شرکت پایاذوب کاوه. فوقلیسانس مهندسی مواد - متالورژی دارم. شروع کار حرفه ای من از سال 1389 پس از نصب تجهیزات و خطوط ریخته گری و کوره ها آغاز شد.تا سال 1393 پایاذوب را همراهی کردم و پس از یک وقفه و حضور در شرکت های فولادین ذوب آمل و صنایع چدن اصفهان، دوباره در سال ۱۴۰۰ به این شرکت برگشتم و الان هم مشغول فعالیت هستم.
در مورد شرکت پایاذوب برای ما توضیح دهید کار آن چیست و چه محصولاتی تولید میکند؟
شرکت پایاذوب کاوه سال 1386 از مجموعهی تکادو خریداری شد. آن موقع یک شرکت نیمهتعطیل بود و نبشی و تسمه تولید میکرد. این مجموعه به یک سایت دیگر انتقال پیدا کرد و طرح و توسعهی خطوط ریختهگری از سال 1387 استارت خورد. تجهیزات ریخته گری و تولیدی در زمینی به مساحت 24 هزار متر مربع نصب گردید. از سال 1389 هم کار تولید قطعه با ریخته گری دیسک و کاسه چرخ پراید شروع شد. اینجا قراضه و مواد اولیه آلیاژی ذوب میگردد وپس از ریختهگری در قالب ماسهای (ماسهتر) تبدیل به قطعه چدنی میشود. انواع میللنگها، کاسه چرخها، پرشر پلیتها، دیسک ترمز و بوش سیلندر وکفشک ترمز قطار و... در ده گروه قطعات مختلف تولید میشود. که تقریبا بالغ بر 200 نوع قطعه در سبد تولید شرکت موجود است.
شما چه تعداد قطعه در روز و ماه تولید میکنید؟
تناژ بودجه ما در سال ۱۴۰۳ بیست و شش هزار تن قطعه است که هفت هزار تن آن بوش سیلندر به روش ریختهگری گریز از مرکز است و بقیه قطعات چدنی که در خطوط قالبگیری اتوماتیک، ریختهگری و تولید میگردد.
الان افزایشی نسبت به سال گذشته داشتید یا خیر؟
پایاذوب ماکسیمم تولیدی که داشته تقریباً نوزده هزار و هفتصد تن قطعه بوده (در دو سال گذشته). امسال میخواهیم ۲۰ هزار تن را رد کرده و خودمان را به ۲6 هزار تن قطعه نزدیک کنیم.
شرکت شما چه تعدادی پرسنل دارد؟
شرکت با ۳۶ نیروی رسمی خریداری شد و در حال حاضر حدود 400 نفر پرسنل داریم که تقریباً حدود ۱۵ نفر خانم و ۴ نفر توانیاب هستند.
از چالشهای کاریتان برایمان بگویید؟
قوانینی که داریم در کشور نیاز به بازنگری دارد چراکه اکثرا مانع تولید و جهش آن به منظور رشد اقتصادی کشور است. تحریمها، نوسان دلار عدم ثباتی که در بازار ایران داریم نیز خودش باعث میشود که قیمت مواد اولیه هر ماه تغییر کند و این عدم ثبات و تورمی که داریم روی تولید و نقدینگی تأثیرگذار است. اینها بخشی از مشکلاتی است که با آن روبهرو هستیم. چالش نیروی انسانی را هم روبهرویمان داریم. ما هر چه که به جلو پیش میرویم بحث تامین نیروی متخصص و کاری هم سختتر میشود. این مشکل با توجه به عوض شدن نسل کاری است و وارد شدن دههی هفتاد، هشتادیها به بازار کار و غالب شدن آنها است. یک سری توقعات و انتظارات دارند اما به هر حال شغل ما هم ریختهگری است و کار سختی است و آنها هم قطعاً ترجیحشان کارهای راحتتر است. به خاطر این در همهی صنایع بحث کمبود نیروی انسانی و جذب و استخدام و نگهداشت با چالش مواجه شده و تأمین نیرو دشوار شده است. با این حال با توجه به شرایط مناسبی که هلدینگ عظام برای پرسنل لحاظ کرده است و افزایش حقوقها و مزایای متعدد که برای پرسنل قائل شده است، باز هم نسبت به دیگر شرکتها شرایطمان بهتر است. بعد از ذوب آهن و فولاد مبارکه و شرکتهای دولتی در استان میتوانیم بگوییم مجتمع پایاذوب کاوه حرفی برای گفتن دارد.
از گذشته تا به امروز پیشرفت پایاذوب را چطور دیدید؟
من خودم از زمانی که پایاذوب تأسیس شد آنجا بودم، با یک تناژ حدود 4000 تن و نیروی محدودی شروع به کارکرد ولی همانطور که گفتم الان با حدود ۴۰۰ نفر نیرو و تناژ قطعه تولیدی بالغ بر 20 هزارتن در حال فعالیت هستیم. همان ابتدا با درایت مهندس برهان که موسس و مدیر عامل وقت پایاذوب بودند و با توصیهی حاج آقا ایروانی، صادرات را از سال 1390 آغاز کردیم. یعنی شرکت در سال 1389 شروع به کار کرد و در سال 1390 ما صادرات به ایتالیا داشتیم. الان تقریباً به 4 کشور ایتالیا، روسیه، ترکیه و مقدونیه صادرات داریم و ماکسیمم صادراتی که داشتیم در سال ۱۴۰۱ تقریباً ۲ میلیون یورو بود. این موضوع یکی از نقاط قوت شرکت است. شرکت پایاذوب پتانسیل خوبی برای صادرات دارد.
چه قطعاتی و به چه میزانی صادر میکنید؟
بالغ بر صد نوع متفاوت دیسک ترمز و کاسه چرخ ،پرشر پلیت وانواع قطعات دیگر .... به ایتالیا، ترکیه و روسیه صادر میکنیم. صادرات امسال را حدود 2000 تن بستیم، ولی خوب تلاش ما این است که این رقم بیشتر شود. یعنی با توجه به شرایط پیش رو و نرخ دلار(اختلاف ارز نیمایی با بازار) قطعاً بقای شرکتهایی که صادرات دارند خیلی بیشتر است، یعنی ما باید به صادرات توجه ویژهای کنیم.
آیندهی پایاذوب را چطور میبینید؟
باتوجه به اینکه ریختهگری یک صنعت مادر است و ما میتوانیم برای صنایع مختلف مانند خودرو، ریلی، سیمانی، لوازمخانگی و.... قطعه تولید کنیم و قطعا باتوجه به توسعه بازار و محصول که یکی از استراتژیهای سازمان است، آیندهی پایاذوب آیندهی خوبی است. باتوجه به افق عظام 1405 در سال ۱۴۰۵ چیزی در حدود ۱۵۰۰ نفر اشتغال در مجموعه اصفهان ایجاد میگردد و اینها همه بستگی به شرایط کشور و حمایت از تولید و تولیدکننده دارد.
در پایان گفتوگو اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟
عظام یکی از بزرگترین هلدینگهایی است که با رهبری حاج آقا ایروانی و میرزایی در تولید و تامین قطعات با حفظ کیفیت و نگاه به توسعه در راس بوده است و قطعاً این موفقیت ادامه خواهد داشت. حالا یک سری مشکلاتی که اخیراً پیش آمده که همه دعاگو هستیم و تلاشمان را بیشتر کردیم که بتوانیم این مشکلات را هم پشت سر بگذاریم و قطعاً افق روشنی را برای هلدینگ عظام و به تبع آن پایاذوب میبینم. انشاالله خدا کمک میکند و با تلاش بیشتر از قبل میتوانیم شرکتها را اداره کنیم و به اهداف کلان هلدینگ و شرکت برسیم. قطعاً رو به جلوییم و بیشتر پیشرفت خواهیم کرد. امیدوارم با توجه به سخنان و دغدغه مقام معظم رهبری که تولید را راهگشای برون رفت از مسائل اقتصادی، اجتماعی و ... میدانند و در چند سال اخیر شعارهای سال مربوط به تولید است ،مسئولین کشوری ماهم این مهم را درک و از تولید و تولید کننده حمایت بیشتری انجام دهند. آرزوی بهروزی، سلامتی و توفیق روز افزون برای تمامی همکارانم در هلدینگ عظام به خصوص حاج آقا ایروانی و حاج آقا میرزایی را دارم.