https://www.radioezam.com/9947/

در مسیر آینده‌ای روشن

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۳ | منبع: رادیو عظام
در مسیر آینده‌ای روشن نوید نیک‌اختر
مدیرعامل سازه‌پویش

شرکت سازه‌پویش از زیرمجموعه‌های هلدینگ عظام تولیدکننده‌ی محصولات‌ های‌تک است که نقشی اساسی در صنعت خودرو‌سازی دارد. تولیدات این شرکت بسیار متفاوت‌تر از دیگر زیرمجموعه‌های عظام است و در کل ایران تنها دو شرکت این توانمندی را دارند. سازه‌پویش در دو سایت تولیدی جاده مخصوص و اشتهارد فعالیت می‌کند. تولید قطعات پلیمری آن در اشتهارد و مکانیک بیشتر در سایت جاده مخصوص انجام می‌شود. این شرکت در حال حاضر حدود ۶۰۰ نفر پرسنل دارد. به مناسبت 22 تیرماه و سالروز تأسیس این کارخانه گفت‌وگویی داشتیم با آقای نیک‌اختر مدیرعامل این کارخانه.

لطفا خودتان را معرفی کنید.
نوید نیک‌اختر هستم حدود یک سال است که مدیر مجموعه‌ی سازه‌پویش هستم. قبل از این هم مدیرعامل شرکت پایاکلاچ بودم. نزدیک به بیست سال هم هست که در مجموعه‌ی عظام فعالیت می‌کنم.

از اول که وارد عظام شدید چه کاری انجام می‌دادید؟
ابتدا حول و حوش یک سال و‌ اندی در قسمت بازرگانی و برنامه‌ریزی هلدینگ بودم. بعد ازآن حدود یک سال و نیم به شرکت فرآوری و ساخت رفتم و مجدد به هلدینگ برگشتم. حدود یک سال استام‌صنعت مشغول به کار بودم. سپس حدود دو سال و ‌اندی به گروه موتوری منتقل و بعد در گروه تعلیق قسمت بازرگانی را اداره می‌کردم. بعد از آن هم در شرکت پایاکلاچ مدیرعامل بودم. الان هم در سازه‌پویش در خدمت عظام هست.

در مورد سازه‌پویش و محصولات تولیدی آن برایمان بگویید؟
سازه‌پویش یکی از بزرگترین شرکت‌های گروه عظام از جهت گردش مالی و نیروی انسانی است و سال ۱۳۷۶ تأسیس شده. البته در حوزه نیروی انسانی هم جزء دو سه تای اول است. اما از جهت گردش مالی و میزان فروش همیشه در رتبه یک و دو بوده. شرکت در حوزه‌ی  ABS، ESP مربوط به سیستم ترمز خودرو، قسمت‌های جلو آمپر نود و شبکه و هم چنین EMS خودرو KDC فعالیت دارد و بخشی از سنسور‌های خودرو را هم تأمین می‌کند. سازه‌پویش شرکت دانش‌بنیانی است که حدود ۸۰ نفر پرسنل آر اند دی دارد و بیشترین سهم نفرات آر اند دی را به خود اختصاص داده است. این شرکت هم از ابتدای کار خود در حوزه‌هایی که خدمت شما عرض کردم با شرکت‌های معتبر دنیا طرف قرارداد بوده و طبیعتا در حوزه‌ی دانشی در ایران جزء شرکت‌های برتر صنعت قطعه‌سازی خودرو است. 

شما در هر دو سایت فعالیت می‌کنید؟
بیشتر فعالیت ما بحث فروش، بازرگانی و تأمین است و شاید بشود گفت بیش از نود درصد حجم ریالی قطعات در سایت تهران تولید می‌شود. طبیعی است که من بیشتر در تهران تمرکز دارم. سایت اشتهارد ما حول و حوش ۸۰ نفر پرسنل دارد که تولید محصولات پلیمری به عنوان پشتیبانی از محصولات الکترونیک و مکاترونیک انجام می‌شود. در سایت اشتهارد هم مدیر سایت، هر روز هفته حضور دارند و مدیر تولید هفته‌ای یک روز با تیم مدیران مستقر هستند. بنده هم به فراخور در زمان‌هایی که نیاز هست بازدید‌های لازم را از سایت اشتهارد انجام می‌دهم.

در میان پرسنلی که دارید چند نفر خانم و چند نفر آقا هستند؟
از ۶۰۰ نفر پرسنل حول و حوش چهارصد و خرده‌ای آقا و بقیه خانم‌ها هستند.

از چالش‌های کارتان برایمان بگویید؟
بزرگترین چالشی که شرکت سازه‌پویش به عنوان شرکت بورسی با آن دست و پنجه نرم می‌کند، بحث واردات است. همانطور که مستحضر هستید آی‌سی‌ها، خازن‌ها، مقاومت‌ها، ترانزیستور‌ها تولیدکنند‌ه‌ای در ایران ندارد. بالغ بر ۸۰ درصد قیمت تمام شده‌ی کالای ما هم همین اقلام الکترونیک است. در آی‌سی‌ها، غیر از برد که این جا داخلی‌سازی می‌شود بقیه اقلام از خارج وارد می‌شود. قاب و قطعات پلیمری آن هم که درصد کمی از جهت ریالی دارد این جا تولید و مونتاژ می‌شود. اما آن چیز که حائز اهمیت است و ما روی آن کار کرده‌ایم و افتخار ایران و سازه‌پویش است بحث نرم‌افزار است. این نرم‌افزار قبلاً در اختیار شرکت‌های بزرگ دنیا مثل بوش و زیمنس بوده. اما الان ما افتخار داریم که با الگوبرداری از آن شرکت‌ها این نرم‌افزار‌ها بومی‌سازی شده. از جهت ریالی شاید دیده نشود، اما از جهت دانش فنی و تغییراتی که مد نظر خودروساز است و داخل کشور انجام می‌شود شرکت سازه‌پویش مزیت بسیار بالایی دارد. درواقع ما اصلی‌ترین چالشی که در این حوزه داریم به جهت ارزبری بالای قطعات، بحث واردات است. همان‌طور که مستحضر هستید کشور به جهت تحریم‌ها در شرایط خاصی قرار دارد و این باعث می‌شود که در حوزه‌ی تخصیص و ترخیص ما دچار چالش‌های زیادی شویم. هر روز هم متأسفانه به جهت کمبود ارز چالش‌های خیلی زیادی داریم، مثل در صف قرار گرفتن ترخیص‌هایمان به مدت طولانی و هزینه‌هایی که برای سپرده‌گذاری متحمل می‌شویم برای تخصیص در بانک. برای متقاعد کردن وزارت صمت در مورد میزان ارزبری که شرکت سازه‌پویش دارد انرژی خیلی زیادی می‌گذاریم. چالش‌های واردات ما به جهت مشکلاتی که در سامانه‌های گمرک وجود دارد بسیار بالا است و این انرژی خیلی زیادی را از شرکت سازه‌پویش می‌گیرد. اما خدا را شکر به هر جهت با تمام تلاشی که همکاران انجام دادند، در حال حاضر این چالش‌ها را توانسته‌ایم حل کنیم و توانسته‌ایم فروش قابل قبولی را هم برای شرکت ایجاد کنیم.

آینده‌ی سازه‌پویش را چگونه می‌بینید؟
خودرو‌های جدید روز به روز استفاده‌ی بیشتری از سیستم‌های هوشمند و سیستم‌های الکترونیکی دارند و با توجه به این که سازه‌پویش پتانسیل خیلی خوبی در این حوزه دارد و جزء شرکت‌های تراز اول ایران در حوزه‌ی قطعات خودرو و الکترونیک است آینده بسیار خوبی را برای شرکت سازه‌پویش متصوریم. خیلی از شرکت‌ها الان با توجه به موتور‌های درون‌سوز در آینده‌ی نه چندان دور به احتمال زیاد از تیراژشان کم می‌شود. دنیا به سمت هوشمندسازی خودرو رفته و سازه‌پویش پتانسیل بسیار خوبی در این زمینه دارد و ما هم با قدرت و قوت در این حوزه کار می‌کنیم. در حوزه‌ی برقی‌سازی خودرو کار‌های بسیار خوبی را انجام داده‌ایم. کار‌های تحقیقاتی اجرا شده و در حوزه‌ی هوشمند‌سازی هم پروژه‌های متنوعی تعریف کرده‌ایم. ‌امیدواریم در این زمینه بتوانیم نقش مؤثری را در حوزه‌ی برقی‌سازی خودرو ایفا کنیم.

در مورد فعالیت سازه‌پویش در بورس توضیحاتی بفرمایید؟
سازه‌پویش جزء شرکت‌های موفقی است که طی چهار پنج سال اخیر هم روند سوددهی آن خوب بوده است. اگر شما مقایسه‌ای بکنید بین شرکت‌های بورسی که در قطعه‌سازی خودرو هستند، می‌بیند که ما هم وضعیت تقسیم سودمان بسیار مناسب است و هم در سوددهی روند و رشد خوبی داشتیم. 

در پایان گفت‌وگو و به مناسبت تأسیس سازه‌پویش اگر صحبت خاصی هست بفرمایید؟
به هر جهت باعث افتخار است که در این شرکت مشغول به فعالیت هستم. تیم سازه‌پویش بسیار تیم قوی، زبده و کارآزموده‌ای است و با توجه به قدمتی که شرکت سازه‌پویش دارد نیرو‌های خیلی خوبی را هم پرورش داده. ما در جشنی که پایان سال ۱۴۰۲ داشتیم از نیرو‌هایی که بالاتر از ۲۰ سال در شرکت حضور داشتند تقدیر کردیم و خدا را شکر تعداد قابل توجهی این شرایط را داشتند. این یک افتخار است. هم وفاداری پرسنل نسبت به سازه‌پویش بالا است و هم سازه‌پویش به قدری شرکت پویا و خوبی است که خیلی از همکاران افتخار می‌کنند که درآن فعالیت می‌کنند. ‌امیدوارم که این شرکت با تیم خوبی که دارد به ‌امید خدا مسیر پیشرفت را طی کند و من هم مطمئن هستم که آینده‌ی صنعت خودرو توسط شرکت‌های دانش‌بنیانی مثل سازه‌پویش رقم خواهد خورد.

 
برچسب‌ها
سازه پویش